Velmi dobře reprezentují sport v krajském městě, hrají pod hlavičkou největšího fotbalového klubu ve městě, slavné Army, rvou se o přední příčky v České fotbalové lize žen. Přesto hrají před návštěvou, která je pro město s téměř sto tisíci obyvatel více než žalostná.

Řeč je o fotbalistkách, které před několika sezónami přešly pod hlavičku FK Ústí z bývalého AC Uragán. Poslední dvě sezóny se srdnatě rvou ve třetí nejvyšší soutěži, předloni skončily stříbrné, šestá příčka u uplynulé sezóny vypadá o něco hůř, ovšem po neskutečně smolném podzimu přišlo fantastické jaro.

Hasiči a policisté krotili divokou vodu.
FOTO: Hasiči a policisté cvičili v Roudnici na divoké vodě

„Na podzim jsme měli na marodce sedm hráček základní sestavy,“ líčí Radim Jankovský, jeden z trenérů. „Po polovině soutěže jsme byli poslední, skvělá jarní jízda ale nakonec znamenala 6. místo,“ pochvaluje si.

Po pouhých 4 bodech z podzimu Arma na jaře zabrala, připsala si 5 výher v 9 zápasech, rozstřílela 9:1 Mělník, či 7:1 Jablonec! Horní polovina tabulky tak unikla jen o dva bodíky a bůh ví, jak by to dopadlo, nebýt obrovské podzimní marodky.

ZNOVU MAJÍ AMBICE

Letos by měla Arma znovu atakovat příčky nejvyšší, na domácím přípravném turnaji obhájila loňské stříbro, v juniorce rostou kvalitní naděje. V plánu je dokonce přípravka. Kádr je jistě kvalitní, což potvrzuje odchod některých hráček do vyšší soutěže.

„Odešla nám Horáčková, jež šla do Bohemky, která letos postoupila z naší soutěže do 2.ligy,“ zmiňuje Jankovský letní změny v týmu. „Z juniorky jsme si ale vytáhli tři mladé hráčky, kromě nich máme v kádru zhruba 18 děvčat.“

Fotbal Neštěmice. Ilustrační foto.
Neštěmice bez Kroka zvládly duel v Bílině

I tak ale v Ústí na postup příliš nemyslí. „Chtěli bychom znovu hrát o přední příčky, ale 2. liga už je hodně náročná. Především finančně, byly by ale také potřeba alespoň dva juniorské výběry. Letos už jsme plánovali založení přípravky, což snad dotáhneme příští rok,“ vypočítává Jankovský. „Hlavně bychom si ale přáli nalákat více diváků a předvádět jim hezký fotbal, protože před pořádnou kulisou se hraje vždycky lépe.“

Momentálně jsou hráčky na soustředění, kde dál nabírají fyzickou kondici, na níž pracují takřka celé léto. „Není to tak, že by hráčky jen běhaly, pracujeme na ní s míčem,“ uzavírá trenér.

První kolo nového ročníku je čeká v sobotu 2. září. Vyplní se přání týmu a zvýší se návštěvnost?