V letošním roce slaví místní fotbalový klub 70. výročí od svého založení a toto zajímavé střetnutí je i součástí oslav malečovského fotbalu.

MISTŘI EVROPY A OLYMPIJSKÝ VÍTĚZ

V dresu Bohemians Praha 1905 nastoupí v Malečově mistři Evropy z roku 1976 Karol Dobiáš a Antonín Panenka. Pro oba to byl největší úspěch hráčské kariéry s reprezentací Československa.

V sezoně 1982/1983 Karol Dobiáš a Antonín Panenka mistrovský titul s Bohemians Praha 1905 nezískali z důvodu zahraničního angažmá.

Jediným hráčem, který se může pyšnit mistrovským titulem s „Klokany" z roku 1983 a bude hrát za pražský celek v Malečově, je Zdeněk Prokeš.

Diváci se mohou těšit i na olympijského vítěze z roku 1980 Jana Bergera, který získal zlatou medaili s reprezentací Československa na letních olympijských hrách v Moskvě.

PAVLÍN JIRKŮ OPĚT JAKO HLAVNÍ SUDÍ

V naší nejvyšší soutěži v bývalém Československu a dále České republice Jan Berger nastupoval za týmy Škoda Plzeň, Dukla Praha a Sparta Praha.

Před utkáním je na obecním úřadě v Malečově připraveno setkání starosty obce Malečova Petra Kůstky s hráči staré gardy Bohemians Praha 1905.

Střetnutí starých gard Malečova a pražských Bohemians bude řídit bývalý zkušený prvoligový rozhodčí Pavlín Jirků a hrát se bude dvakrát 35 minut.

Zdeněk Kamínek