„Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě, až na úvodních deset minut, kdy domácí drželi více míč, jsme byli jasně lepším týmem, byli jsme aktivnější a měli herní převahu," pochvaloval si po utkání hostující kouč Lukáš Přerost.

Jeho svěřenci mohli jít na půdě do té doby doma neporaženého celku do vedení už v prvním poločase, to by ale museli proměňovat své šance. „Měli jsme tři velmi slibné příležitosti, ale Moulis, Veverka ani Zukič se neprosadili. Domácí byli pasivní a do šancí jsme je nepouštěli," vyprávěl trenér Army.

Skóre zápasu se tak v Pardubicích měnilo až po pauze. „Moulis zatáhl míč po pravé straně, dal ho pod sebe a Jursa ze šestnáctky krásně vymetl šibenici," popsal Přerost rozhodující okamžik duelu.

V závěru si Ústečané hlídali svůj náskok, ale stálo při nich i velké štěstí. „Domácí nás v závěru zatlačili, snažili se o vyrovnání a v poslední minutě se míč odrazil od tyče do tyče a z brankové čáry ho vykopl Zeman. Bylo to velké štěstí, ale kdyby se domácím podařilo vyrovnat, bylo by to pro nás vzhledem k průběhu kruté," přiznal kouč Ústečanů.

Jeho tým se díky výhře dál drží na 3. příčce. „Je to pro nás cenné vítězství, ale všechny týmy z čela tabulky, až na Hradec, vyhrály. Je potřeba stále bodovat," varuje Přerost před přílišným optimismem.

Poslední utkání podzimní části sehraje Arma v sobotu, kdy doma změří síly s trápícím se Zlínem. „Rádi bychom navázali na poslední dobré výkony a snad nás přijdou podpořit fanoušci. Chceme se s nimi rozloučit vítězně a poděkovat jim tak za podporu," dodává kouč Lukáš Přerost.

Pardubice – FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 59. Jursa. Rozhodčí: Marek – Kordula, Kříž. ŽK: 1:0 (Vencl). Diváci: 526.

Pardubice: Frydrych – Přibyl, Vencl, Šejvl, Norek – Rešetár, Kudrna, Řezníček (60. Fusek), Jeřábek, Hundák (71. Dostálek) – Kakrda (46. Pospíšil). Trenér: Krejčí.

FK Ústí: Novák – Zeman, Zukič, Valenta, Benčík – Peterka, Martykán, Jursa (87. Pavlata) – Moulis (89. Vacek), Veverka, Leibl (56. Smola). Trenér: Přerost.