„Pohled na tabulku pro nás není vůbec příjemný, takže z utkání s Mostem nebereme nic jiného než tři body. Musíme vyhrát, za každou cenu. I kdyby to mělo být na úkor hezkého fotbalu," má jasno trenér Ústí Lukáš Přerost.

Nažhavení na derby jsou i samotní fotbalisté. „Očekávám válku. Jak my, tak Most, na tom nejsme nejlépe a oba potřebujeme bodovat. Kdo bude hladovější, ten vyhraje," říká na klubovém webu Army obránce Lukáš Vraštil.

Severočeští rivalové mají na svých kontech po třech zápasech v novém ročníku pouze bod. Ústí si ho vydolovalo ve Varnsdorfu, Most v Karviné. „Oba týmy na tom nejsou vůbec dobře, pro oba je to důležitý zápas. My nehrajeme špatně, ale už se potřebujeme výsledkově odrazit," říká trenér Přerost, který má hru soupeře pořádně nastudovanou.

„Mají mladé a fotbalové mužstvo. Hrají kombinačně a jsou hodně silní na balónu. Jejich předností je spíše hra dopředu než obrana," všiml si a přidal i recept na úspěch: „V předchozích zápasech jsme nehráli vůbec špatně. Teď je potřeba neustoupit z bojovnosti a výsledky se jistě brzy dostaví," je přesvědčený Přerost.

Vrásky na čele mu ale dělají dva marodi. „V týdnu měli zdravotní problémy Leibl s Veverkou. Uvidíme, jestli budou moci zasáhnout do hry."

A právě v případě druhého jmenovaného by to byla velká ztráta. Veverka je totiž historicky nejúspěšnějším střelcem Army, když v jejím dresu nasázel už 40 branek. Proti Mostu se mu navíc dlouhodobě daří. V předminulé sezoně mu nastřílel tři góly a smál se: „Pro Most jsem noční můra z Elm Street."

Bude děsit soupeře i tentokrát?