„Je to pro nás zklamání. Zápas jsme měli rozehraný na výhru, ve druhém poločase se hrálo na jednu branku a soupeř se k nám dostal asi jednou. Měli jsme šance i penaltu, ale když nedáme gól tak prostě nemůžeme vyhrát," litoval po utkání ústecký kormidelník Přemysl Bičovský.

Arma měla od začátku zápasu herně navrch, do zakončení se ale příliš nedostávala. První šanci spálil Holek, když místo přihrávky zcela volnému Veverkovi vystřelil a brankář Květoň míč vyrazil na rohový kop. A když se v první půli ve slibných pozicích neprosadili ani Veverka s Volkem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

I ve druhém dějství byla domácí Arma jasně lepší, hráči Opavy se na polovinu Severočechů moc často nedostávali a domácí si vytvářeli šance. Ty ale, stejně jako v první půli, nedokázali proměňovat.

Největší šance se Armě naskytla v 73. minutě, kdy Džubanovu střelu ve vápně zastavil rukou Zapletal a rozhodčí odpískal pokutový kop. S tím ale nejlepší ústecký střelec letošní sezony Volek naložil bídně. „Byl jsem rozhodnutý, na jakou stranu to kopnu, bohužel jsem to ale dal až moc k tyči a míč šel vedle," litoval po utkání smolař Zdeněk Volek.

V závěru duelu si Ústečané vytvořili obrovský tlak, žádnou ze svých šancí ale nedokázali proměnit a tak se nakonec oba soupeři rozešli smírně.

FK Ústí – Opava 0:0

Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: 1:2 (Džuban – Zapletal, Wirth). Diváci: 863.

FK Ústí: Novák – Zeman, Džuban, Valenta (61. Peterka), Folwarczny – Volek, Štrbák, Hrošovský, Hovorka – Holek (61. Gulajev), Veverka. Trenér: Bičovský.

Opava: Květoň - Kostelný, Němec (71. Šrom), Wirth, Schaffartzik, Uvíra, Zapletal, Mrázek (87. Radzinevičius), Swiech, Partyš, Jurečka (75. Sedláček). Trenér: Vavruška.