„Do zápasu jsme vlétli s obrovským nasazením, chtěli jsme soupeře napadat a dostat ho pod tlak v rozehrávce. To se nám podařilo, ale ono to nejde hrát celý zápas. Síly prostě nevydrží," řekl po zápase trenér FK Ústí Lukáš Přerost.

Jeho tým se od úvodu tlačil do zakončení a soupeře jasně přehrával. Veverka s Jursou ve svých šancích neuspěli, ale v 17. minutě rozjásal diváky obránce Zeman, když si naběhl na standardní situaci Veverky a hlavou skóroval.

„Do utkání jsme vstoupili špatně. Prvních 45 minut jsme nehráli dobře, byli jsme všude druzí. Soupeř ukázal svou kvalitu a přehrával nás, vedl 1:0 a za tento výsledek jsme ještě mohli být rádi," uznal po utkání na klubovém webu kouč Táborska Petr Frňka.

I ve druhém dějství si Severočeši vytvořili řadu šancí, pojišťovací branku ale nepřidali. „Měli jsme několik šancí na 2:0 nebo klidně i na 3:0," litoval trenér Přerost.

V závěru Táborsko zvýšilo obrátky a dvěma slepenými góly zápas otočilo. „Ve druhé půli už jsme začali předvádět fotbal, na který jsme na jaře zvyklí. Podařilo se nám výsledek otočit, což bylo pro domácí hořké zklamání. Ústí předvedlo nejlepší fotbal, na který jsme na jaře narazili," chválil soupeře kouč Táborska.

FK Ústí – Táborsko 1:2 (1:0)

Branky: 17. Zeman – 82. Musiol, 84. Presl. Rozhodčí: Marek – Hájek, T. Kovařík. ŽK: 3:0 (Peterka, Teplý, Veverka). Diváci: 914.

Ústí nad Labem: Novák – Zeman, Peterka, Valenta, Pícha (85. Dvořák) – Jursa, Pavlata, Králík (68. Vacek) – Teplý (79. Hanich), Smola, Veverka. Trenér: Přerost.

Táborsko: Toma – Kotrba, Hric, Mráz, Štrbák – Ciferský (38. Vukadinovič), Džafič, Šimák (87. Traore), Javorek, Presl – Strnad (68. Musiol). Trenér: Frňka.