Ústí n. L. - V loňské sezóně nedokázal Sokolov vstřelit Armě ani gól a ústečtí slavili dvě výhry. Fanoušci tak po ambiciozních prohlášeních klubu i dlouhé letní přestávce očekávali, že jejich miláčci porazí svého soupeře znovu.

Předpoklady začala Arma naplňovat už v 10.minutě, kdy odražený míč vrátil do ohně Pilík a jeho přetažený centr skončil v brance – 1:0. Sokolov ovšem ve zbytku poločasu vyrovnal hru, měl i několik šancí, přesto v závěru poločasu mohli skórovat domácí.
I po změně stran se hrál fotbal s šancemi na obou stranách, domácí fotbalisté jich zahodili hned několik. To navíc záhy aktivní Sokolov potrestal. Hosté byli za svou snahu odměněni v 70.minutě, Havel minutu po příchodu na hřiště srovnal na 1:1.

„Neměli jsme míč, nebyli pohybliví, to, na co jsme se připravovali, nám nefungovalo a Sokolov byl lepší," štvalo trenéra Skálu. Domácí okamžitě reagovali a vytvořili si územní převahu i několik slibných šancí, ujala se až rána Jindráčka, jenž přesnou střelou k tyči využil obrovské hrubky hostující defenzivy.

V závěru planuly emoce
„Je to šťastné vítězství, musím uznat, že Sokolov byl lepším týmem. Takové výhry nám ale v loňské sezóně chyběly," zhodnotil konečné vítězství. Na K.O. šest minut před koncem už Sokolov nedokázal reagovat, naopak nesportovně nevrátil domácím míč zakopnutý po zranění jednoho z hráčů, což vyvolalo bouřlivé emoce i krátkou potyčku mezi hráči. Na víc se ale Sokolov nevzmohl a Arma tak před prvním nájezdníkem domácí tvrz uhájila.

„Emoce k zápasu patří, ale ten incident v závěru, to se nedělá. I při špatném výsledku by se měla ctít fair play, takové chování od soupeře mě mrzí," dodal trenér domácích k závěrečné potyčce. „Tu situaci jsem neviděl, každopádně se domácím omlouváme. Ani by nás netěšilo takto vyrovnat, myslím, že šancí jsme na to měli v zápase dost. Bohužel i když jsem přesvědčen, že jsme dnes byli lepší, zápas jsme prohráli," přidal svůj pohled trenér hostů Pavel Horváth, zkušený ligový hráč.

Ústí – Sokolov 2:1 (1:0).
Branky: 10. P. Pilík, 84. Jindráček – 70. Havel. Rozhodčí: Houdek – Melichar, Kožár. ŽK: 5:4. Diváci: 1212.
Ústí nad Labem: Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl (76. Šnirc) – J. Peterka, Miskovič – P. Pilík, Jindráček, D. Procházka (87. Gilián) – Kacafírek (66. Matějka). Trenér: Skála.
Sokolov: Belaň – Mejdr, Mráz, O. Ševčík, Končal – Machek, Glaser (C) – Kosak (54. Hlavatý), Jakub Dvořák II. (69. Havel), Provod (80. Rychnovský) – A. Ševčík. Trenér: Horváth