Kostra týmu vydržela, přesto se ústecký klub neubránil odchodu několika opor. Bolí hlavně ztráty Poučka a Moulise, které by měl nahradit především Štěpán Kacafírek. Sedmadvacetiletý útočník odehrál loňskou sezónu v 1.lize za Příbram a v Ústí si od něj slibují především branky.

“Při posilování jsme se zaměřili hlavně na rychlost a dynamiku, chyběl nám ale také klasický hrot. Proto jsme rádi, že se nám podařilo získat Kacafírka,“ vyjádřil spokojenost s novou posilou trenér Skála. „Loni jsme měli dobrý herní projev, ale chyběl hráč, který by pravidelně rozhodoval zápasy. Doufáme, že letos to bude právě Kacafírek, kterého jsme chtěli už loni, ovšem ligové nabídce Příbrami jsme nemohli konkurovat,“ doplnil Petr Heidenreich, výkonný ředitel.

DALŠÍ POSILY
Další čtyři hráči jsou v Ústí zatím na testech, kromě Kacafírka už má však Arma podepsaná i dvě další jména, konkrétně Lukáše Matějku z Plzně a Davida Zoubka ze Slávie. Oba mladíci jsou pochopitelně z juniorky, Zoubka si však řada fanoušků spojí s parádní brankou, kterou vstřelil jeho otec za Liberec Hradci Králové.

Fotbalisté Ústí nad Labem. Ilustrační foto.
Štěpán Kacafírek: „Nekoukám na sebe, chci pomoct týmu.“

„Máme zajímavý kádr, v týmu je spousta mladých odchovanců Ústí, což je pro klub dobře. Jiří Heřman odehrál celou sezónu v ČFL, po škole v Jablonci se vrátil Tomáš Jelínek, který hrál i za mládežnickou reprezentaci,“ vypočítává zajímavá jména Heidenreich. „Rádi bychom toto nastavili jako náš trend, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Tým pak samozřejmě vyvažují i starší a zkušenější hráči, od nichž očekáváme, že budou lídry a mladým klukům pomohou,“ dodává.

A jaké že by měla mít Arma v letošní sezóně cíle? „Rozpočet do konce roku je naplněný, na podzim chceme co nejdříve vyřešit peníze i na další rok, abychom měli klid na další práci, mohli si stanovovat další cíle a plnit je,“ přibližuje vedení klubu, jehož A tým hospodaří zhruba se 13 miliony korun. „Máme zodpovědnost vůči partnerům, fanouškům, majiteli klubu a dalším, rozhodně tedy chceme hrát v horní polovině tabulky. Uvidíme, jak se bude tým tvářit v průběhu přípravy,“ dodává Heidenreich.