„Do sestavy se nám vrátili tři z pěti marodů, nikdo neměl pracovní povinnosti a hned se to projevilo na výsledku,“ pochvaloval si trenér Škvor po kanonádě 10:2 a pokračoval: „Narazili jsme asi na nejslabšího soupeře v letošní sezoně. Hosté nám nekladli žádný odpor, to ovšem nesnižuje náš výkon, který po dlouhé době snesl parametr krajské soutěže a s chutí jsme si zastříleli.“

TREFIL SE I GÓLMAN PEŠKA

Chlumec vedl už v poločase 4:1 a ve druhém dějství svůj náskok neustále navyšoval. „Vše jelo jako po drátkách a poločasový stav byl pro hosty ještě milosrdný. V 68. minutě už bylo skóre 8:1 a poslední desátou branku vstřelil v závěru z penalty náš brankář Filip Peška,“ prozradil Petr Škvor.

V pokračování soutěže si zastříleli i hráči Chuderova, kteří se po domácím vítězství 6:2 nad Šluknovem probili do čela tabulky! Jejich výhra nad týmem z nejsevernějšího města republiky se však nerodila vůbec snadno, hosté hráli dobře a ve 47. minutě šli dělovkou Horáka do šibenice dokonce do vedení! Pak ale začali úřadovat domácí a skóre pěti góly otočili.

„Začátek byl vyrovnaný, ale pak se ukázala naše větší herní kvalita. Šli jsme do vedení a hosté šťastným gólem vyrovnali. Gól Horáka na začátku druhé půle byla asi jeho životní trefa, trefil to parádně. Pořád jsem ale věřil, že to otočíme. Herně jsme na tom byli lépe, i když musím uznat, že ani Šluknov nehrál špatně,“ povídal kouč Chuderova Roman Tikovský.

DERBY URVALY PO PŘESTŘELCE HOSTOVICE

Brankové hody nabídlo i derby dvou zástupců Ústecka v Přestanově. Přijely sem Hostovice a chtěly potvrdit dobrou formu, když předtím vyhrály čtyři zápasy v řadě. „Domácím šlo o záchranu a bojovali až do konce. Zápas se ale musel divákům líbit. Přestanov v závěru zkorigoval skóre, ale výsledek už jsme naštěstí udrželi. Tři body z venku jsou pro nás dobré,“ cenil si vedoucí Hostovic Roman Löffler.

Přestanov prohrál podruhé za sebou a shodou okolností si dal znovu nechtěný vlastní gól. Trenéra domácích Romana Kratochvíla ale potěšil především výkon týmu ve druhé půli. „Zápas byl hodně otevřený a útočný, lidi to muselo bavit. Hosté po přestávce zvýšili na 5:2, ale my jsme to nevzdali a pět minut před koncem snížili na 4:5. Srovnat už se nám nepovedlo, ale zabojovali jsme,“ chválil Kratochvíl a dodal: „A je potřeba sportovně říct, že hosté byli o ten gól lepší.“

TRMICE HRÁLY CELÝ ZÁPAS V DESETI

Jediný bod do tabulky tentokrát přidali fotbalisté Trmic. Ti prohráli v Horním Podluží 2:3 po penaltovém rozstřelu, odehráli ale celý zápas v deseti lidech!

„Bohužel jsme odcestovali jen v deseti a to nám ještě museli pomoci tři hráči z B týmu. Měl jsem proto z utkání obavy, aby se nekonal nějaký debakl. V poločase jsme prohrávali už 0:2, ale druhou půli kluci odmakali a remíza byla zasloužená. V penaltách se pak štěstí přiklonilo k domácím,“ sdělil kormidelník Trmic Pavel Čapoun.

Skupina A: Chlumec – Boletice 10:2 (4:1). Branky: P. Semenský 2, L. Mach 2, Drábek 2, Škvor, Weber, Škoda, Peška z PK – Švec 2. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 0:1. Diváci: 50.

Chuderov – Šluknov 6:2 (1:1). Branky: Řezníček 3, Jouza, Zvonek, Žárský – Svoboda, Horák. Rozhodčí: Bláha. ŽK: 3:3. Diváci: 70.

Přestanov – Hostovice 4:5 (2:4). Branky: Dvořák 2, Gasiorovszki, Šmejkal – Štorc 3, Štolba, Valenta vlastní. Rozhodčí: Šefčík. ŽK: 3:2. Diváci: 100.

Tisá – Union Děčín 1:8 (0:5). Branky: M. Povejšil – Galaš 3, Murdych 2, Bezouška, Brázdil, Kmoch. Rozhodčí: Zitko. ŽK: 1:1. Diváci: 80.

H. Podluží – Trmice 3:2 po PK (2:0). Branky: Vavrinec, Bandas – Uhlíř z PK, Greé. Rozhodčí: Holly. ŽK: 3:0. Diváci: 50.

Skupina B:
Ohníč – Svádov 0:3 (0:1). Branky: Vošahlík, Zoubele, Janouš. Rozhodčí: Oborník. ŽK: 5:1. ČK: 0:1 (Peterka). Diváci: 80.