Partička kouče Petra Čítka nasbírala v nejvyšší krajské soutěži jen 23 bodů, obsadila patnácté místo a nyní si balí kufry do nižší soutěže. „Bohužel, měli jsme jiné představy. Náš kádr byl kvalitní, ale neměl dostatek zkušeností na to, aby mohl hrát krajský přebor," řekl hořce trenér Osady Petr Čítek.

Co kromě nedostatku zkušeností rozhodlo o sestupu?
Měli jsme i hodně úzký kádr, což se ukázalo hlavně v některých zápasech na podzim. Asi v šesti duelech jsme dostali rozhodující gól v posledních minutách. Tím, že nás bylo málo, jsme nemohli v závěru střídat a rozkouskovat hru. To se pak na výsledku projevilo.

Byl z vašeho pohledu lepší podzim nebo jaro?
Vyšlo to zhruba nastejno. Na jaře jsme sice uhráli více bodů, ale opět jsme se nevyhnuli zbytečným ztrátám. Dostávali jsme hodně branek, hlavně po zbytečných individuálních chybách. Přitom na každý vstřelený gól jsme se strašně nadřeli.

Kdo patřil během sezony k oporám vašeho týmu?
Jmenovat jednotlivce moc nejde, na jaře jsme nehráli dva zápasy po sobě ve stejné sestavě. Když už někdo překvapil a měl světlý okamžik, v dalším utkání se vrátil do průměru. Chyběl nám vůdce. Hráč, který by to vzal na sebe a strhnul tím zbytek mančaftu.

Nyní se vracíte do A třídy. Najdou na ni hráči motivaci?
Budeme ji musel hledat, je ale otázkou, v jakém stavu bude kádr. Už nyní vím o dvou hráčích, kteří odcházejí. Vošahlík si chtěl na jaře odpočinout, s tím, že se pak vrátí. Nyní ale odchází do Svádova, což si myslím, že je pro něj málo. A odchází i Stárek, do Mojžíře. Vyrůstal tam a chce se tam vrátit. U něj je to pochopitelné.

Hrozí i další odchody?
Ano. Čtyři hráči u nás byli na hostování. Řezníček už vyjádřil touhu hrát nadále v krajském přeboru. Uvidíme, jak to bude s dalšími. Je třeba posílit, ale není moc kde brát. Jednání probíhají, tak uvidíme, jak to dopadne.

Kdy zahájíte přípravu a budete u ní dál jako trenér?
Začínáme 2. srpna, trénovat budeme na domácím hřišti a čekají nás i přáteláky. Dal jsem vedení podnět k tomu, aby si hledalo jiného trenéra. Nechci utíkat a rád budu dál pomáhat, ale mám pocit, že už tým potřebuje nový impulz. Tak uvidíme, jak to dopadne.