Hosté využili svých zkušeností a vstoupili do nového ročníku přesvědčivou výhrou v poměru 4:1. „Odstartovali jsme dobře, budeme se snažit v tom pokračovat," vyřkl po utkání sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz.

Tyčka ve druhé minutě

Hostovice hned v prvním kole zaplatily nováčkovskou daň, proti zkušenému Mojžíři se snažily, ale soupeř byl nad jejich síly.

„Chtěli jsme samozřejmě utkání vyhrát, ale soupeř si to dobře pohlídal. Škoda, ve druhé minutě jsme trefili tyčku, byli jsme lepším týmem, mohli jsme z toho vytěžit více," hodnotil za Hostovice vedoucí týmu Roman Löffler.

A tak se do vedení dostali hostující hráči. „Fiala ulétl po straně a Tichovský zakončil," pronesl sekretář. Vyrovnání se zrodilo po pokutovém kopu, který proměnil na domácí celek Černohorský.

„Položil nás druhý gól, který jsme dostali do šatny, ze zápasu nemám špatný pocit, je potřeba vyvarovat se individuálních chyb a posbírat zkušenosti," pravil Löffler.

Kat jménem Sikora

Právě druhá trefa Sikory, která přišla v závěru prvního poločasu, nasměrovala Mojžíř směr tři body.

„Po změně stran už nebylo co řešit, hráli jsme z kopce, dobře jsme kombinovali a dostávali jsme se do šancí. Nutno přiznat, že domácí nic nevzdali a i za nepříznivého stavu bojovali. Třetí a krásný gól dal po nacvičeném signálu Zabloudil, který se trefil do šibenice. Poslední naši trefu obstaral Vitásek. V příštím kole nás čeká velmi silný soupeř z Brné, pokusíme se uspět," zakončil zajímavé fotbalové povídání Josef Kolankiewicz z Mojžíře.

Hostovice - Mojžíř 1:4 (1:2) Branky: Černohorský z PK - Tichovský, Sikora, Zabloudil, Vitásek. Rozhodčí: Šefčík. ŽK: 3:0. Diváci: 150.
Hostovice: Kalina - Uxa, Fajt (67. Hodek), Křesánek, Tovara M. Novák, Langer, Černohorský, Zoubele (65. Varga) Gajdoš (57. Hladík), Štorc.
Mojžíř: Š. Kubec - Zabloudil, Valenta (64. Král), Růžek, Králik Zikmundovský, Fiala, Sikora, Vitásek Tichovský (84. M. Kubec), Pavlík (78. J. Novák).