„Úvodní kolo jsme prohráli, musíme se ponaučit hlavně z těch deseti špatných minut, které jsme prohospodařili. To by se příště opakovat nemělo," povídal po minulém nezdaru kouč Army Jiří Skála.

ROZHODČÍ VE FRÝDKU CHYBOVALI

Jeho tým prohrál ve Frýdku-Místku těsně 1:2 a zbyly mu jen oči pro pláč. Výsledek přitom mohl být jiný, v poslední minutě totiž vyrovnal kapitán Peterka, sudí však pro údajný ofsajd jeho gól neuznali. Chybně. I proto následně dostali od komise rozhodčích stopku na dva zápasy…

Jenže to už modro-bílým bod, který by si za svou aktivitu zasloužili, nevrátí. Úvodní kolo tak musí hodit za hlavu a v utkání se Sokolovem urvat premiérový bodový zisk. „Cíl je tedy jednoznačný a to získat tři body," řekl rázně pro klubový web Jan Peterka.

Hnacím motorem Severočechů jistě budou diváci, kteří mají hned několik důvodů k tomu, aby dorazili na Městský stadion. Ptáte se jakých?

Tak třeba trenér Skála. Většina fanoušků Army ho ještě v akci neviděla. Severočeši sice v přípravě sehráli sedm zápasů, kvůli rekonstrukci hřiště ale všechny na hřištích soupeřů.

ATRAKTIVNÍ FOTBAL

Dalším důvodem pak může být atraktivní fotbal. V přípravě to Armě pálilo (27 branek) a i úvodní zápas ve Frýdku naznačil, že letos se bude chodit na atraktivní fotbal.

„Byl bych rád, kdyby diváci přišli v co největším počtu. My budeme chtít předvést atraktivní fotbal, vypracovat si hodně gólových příležitostí a samozřejmě vyhrát. Chtěli bychom je výhrou nalákat na další zápas s Baníkem, který bude pro hráče i fanoušky velice atraktivní," zve diváky do ochozů nový kapitán týmu Peterka.

Kdyby vám ani tento důvod nestačil, nabízí se i další. Třeba návrat dřívějších opor. Z Olomouce přišel oživit svou kariéru dřívější miláček publika Pavel Moulis, z Teplic zase zkušený Martin Jindráček, který skóroval už prvním kole. Přidá nyní druhou trefu?