Na domácím trávníku Městského stadionu si hráči Army poradili s juniorkou Teplic a nyní už se mohou v klidu chystat na první jarní kolo ve Fotbalové národní lize.

Skóre otevřel Veverka

„Hlavní bylo, abychom si zahráli na přírodní trávě, takže v tomto ohledu splnil zápas účel. V utkání jsme byli jasně lepší, až to z naší strany ve druhém poločase vedlo k nějakým ležérnostem," povídal po zápase spokojený trenér FK Ústí nad Labem Petr Němec.

Jeho hráči rozhodli o výsledku už v průběhu prvního poločasu. Skóre otevřel v 11. minutě Veverka a o pět minut později přidal druhý gól Krátký.

Tepličtí sice brzy snížili dalekonosnou střelou, po půl hodině hry ale vedl favorit opět o dvě branky, když se hlavou trefil obránce Zeman.

Po přestávce klídek

Po přestávce tempo hry viditelně opadlo, přesto Ústečané přidali další dvě branky. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Veverka a skóre zápasu uzavřel Leibl.

„Druhá půle už nebyla v takovém nasazení, jako ta první. Je vidět, že silově jsme na tom velmi dobře, v některých chvílích nám ale trochu dělá problémy balón. To musíme ještě změnit," všiml si trenér Army.

Jeho svěřenci tak zakončili zimní přípravu s bilancí šesti výher, dvou remíz a dvou porážek.

„Každé vítězství je pro tým velice důležité, jsem rád, že si kluci před startem jarní části zvedli sebevědomí. Na druhou stranu ale není výsledek nejdůležitější. Samozřejmě chceme vyhrávat, ale mnohem důležitější to bude až od příštího týdne," ví Němec.

Právě příští pátek vkročí jeho svěřenci do jarní části FNL, doma se utkají s Opavou.

FK Ústí nad Labem – FK Teplice U21 5:1 (3:1) Branky Ústí: 11. a 55. Veverka, 16. Krátký, 31. Zeman, 68. Leibl.
Sestava FK Ústí: Zacharda (68. Marek) – Zeman, Vaněk, Zukič, Pícha (46. Šraga) – Krátký (84. Hanich), Peterka, Veverka, Notovný (46. Pavlata), Leibl (68. Králík) – Melunovič. Trenér: Němec.