Druhé kolo za sebou má 1. B třída fotbalistů. Ze zástupců Ústecka zůstávají bez ztráty bodu Chlumec, Chuderov a Hostovice, naopak na první bod čekají Chabařovice a Přestanov. Trmice poprvé vyhrály, naopak Svádov ztratil.

Chuderov tradičně v sobotu dopoledne přivítal Jiříkov a jako obhájce prvenství si dle očekávání připsal snadnou výhru 5:1. Čtyři branky vstřelil Jan Rohlík!

„Soupeř nehrál zle, ale my jsme dávali branky. Celkově ale myslím, že jsme i herně byli o něco lepším týmem, podržel nás i brankář Bakiu,“ těšilo Romana Tikovského, trenéra Chuderova. „Čeká nás zápas v Chlumci, který výrazně posílil, tam se ukáže, jak na tom jsme,“ dodal na závěr.

Také Chlumečtí uspěli i ve druhém utkání, v Dobkovicích zvítězili 5:2 díky hattricku Uhlíře. „I druhé utkání jsme začali brankou z první útočné akce v úvodní minutě,“ těšilo Petra Škvora, trenéra Chlumce. Ten se mohl radovat po celý první poločas, Mach a znovu Uhlíř totiž zvýšili na 3:0.

Fotogalerie ze zápasu krajského přeboru Střekov-Proboštov.
FOTO: Střekov otočil s Proboštovem, další týmy z Ústecka ale neslaví

Jenže domácí dokázali dvěma slepenými brankami dotáhnout na 2:3. „Naštěstí jsme se brzy oklepali a dostali hru zpět pod kontrolu. Po brance Růžičky a zkompletování hattricku Uhlíře jsme utkání dovedli do vítězného konce. Celé utkání jsme až na krátký výpadek zvládli velmi dobře,“ kvitoval Škvor.

Hostovice loupily v Heřmanově, o vývoji zápasu rozhodly hned v úvodu, kdy soupeři nastřílely tři branky. „Po deseti minutách bylo prakticky po zápase. Pro nás je ale výhoda, že jsme mohli využít hráče z lavičky, kteří ukázali, že na to mají,“ okomentoval zápas hostovický Löffler. Brankář Sláma si připsal za Hostovice první čisté konto.

Méně úspěšní

Důležitou výhru slaví také Trmice, které porazily nováčka soutěže Chabařovice na jeho hřiště. „Potřebujeme sbírat body, abychom ze sedmi zápasové šňůry venku nepřijeli s prázdnou,“ povídal po zápase trenér Trmic Čapoun.

„Věděli jsme, že jde o nováčka, proto jsme je chtěli nechat hrát a čekat na jejich chyby. Hlavně ve druhé půli jsme dominovali a zápas otočili.“ To trenér Chabařovic Miltner spokojený rozhodně nebyl.,

Fotbalisté Neštěmic ilustrační
FOTO: Neštěmice ovládly přestřelku, Brná jede poprvé s prázdnou

„Jsem zklamaný z přístupu hráčů, nevyhrávali jsme souboje, neproměňovali šance, nic nám nešlo. Nevím, zda se na hráčích podepsalo zranění Doubka, ale odehráli jsme hrozný zápas.“

U dna tabulky zůstávají kromě Chabařovic i fotbalisté Přestanova, kteří doma prohráli Březinami 1:4. Debakl doma schytal i Svádov, jenž inkasoval sedm gólů od Unionu Děčín, přičemž vstřelil jedinou.

1. B třída, 2. kolo:
Chuderov - Jiříkov 5:1 (2:0)
Branky: Rohlík J. 4, Řezníček - Šolc.
Rozhodčí: Novotný. ŽK: 1:1. Diváci: 70.

Heřmanov - Hostovice 0:5 (0:4)
Branky: Mecl, Tipan, Křesánek, Černohorský A., Langer
Rozhodčí: Holly. ŽK: 1:1. Diváci: 50.

Dobkovice - Chlumec 2:5 (0:3)
Branky: Příhonský, Štol - Uhlíř 3, Mach, Růžička
Rozhodčí: Řeháček. ŽK: 1:1. Diváci: 82.

Chabařovice - Trmice 1:3 (1:0)
Branky: Velek - Cibrík, Greé, Duna
Rozhodčí: Rouček. ŽK: 2:1. Diváci: 60.

Přestanov - Březiny 1:4 (0:1)
Branky: Dvořák - Šimek 3, Šohaj
Rozhodčí: Říha. ŽK: 0:3. ČK: 1:0. Diváci: 40.

Svádov - U. Děčín 1:7 (0:1)
Branky: Zoubele J. - Murdych 3, Očipka 2, Galaš, Sejkora
Rozhodčí: Topinka. ŽK: 1:3. Diváci: 70.