To budou hlavní taháky víkendového programu v krajských soutěžích.

Krajský přebor pokračuje devátým kolem a oba zástupci Ústecka se představí na domácí půdě. Hráči Střekova se proti Žatci pokusí odčinit poslední nezdar, když prohráli v Proboštově 4:5 až gólem v nastavení.

A i Neštěmice mají co napravovat, naposledy prohrály právě v Žatci 0:2 a v neděli se doma utkají s třetím týmem tabulky z Modlan, za které nastupují hráči jako Tesařík, Karlík, Doležal či Džuban.

„Čeká nás velmi atraktivní soupeř s řadou hráčů s ligovými zkušenostmi. Navíc za ně hraje i Paseka, který ještě loni působil u nás. Pro diváky to bude velmi zajímavý zápas. My jsme teď dvakrát v řadě prohráli, takže si musíme napravit reputaci a chceme Modlany porazit," říká kouč Neštěmic Martin Beran.

Souboj nejlepších

Velké a atraktivní zápasy ale budou k vidění i v 1.A třídě. V Brné dojde na souboj dvou nejlepších týmů soutěže, když domácí lídr změří síly s druhým Jílovým.

„Jsme spokojení, že se držíme v horních patrech tabulky," pochvaloval si po poslední výhře v České Kamenici kouč Brné Milan Česlák. Aby jeho tým vedení v soutěži udržel, musí uspět se soupeřem, který má nejlepší útok v soutěži. Jílové totiž nastřílelo v šesti zápasech 21 branek!

Velmi zajímavý souboj bude k vidění i v Hostovicích. Nováček 1.A třídy, který v posledních týdnech i vinou rozsáhlé marodky tápe, přivítá na svém hřišti Libouchec. Ten si prošel doslova hororovým startem do sezony, v posledních třech duelech ale zvítězil a v tabulce už předskočil i svého sobotního soupeře.

„Máme osm bodů z posledních tří zápasů. Jsem spokojený a teď už se těšíme na kamarády do Hostovic," povídal po výhře nad Rumburkem trenér Václav Strádal. To Hostovice naposledy utrpěly debakl 1:7 v Jílovém a logicky u nich nepanuje nejlepší atmosféra. „Někteří hráči musí změnit přístup," zlobil se vedoucí týmu Roman Löffler.

Krajský přebor: Sobota: 16.00: Střekov – Žatec. Neděle: 15.00: Neštěmice – Modlany.
1.A třída: Sobota: 11.00: Brná – Jílové, 16.00: Hostovice – Libouchec, Velké Březno – Pokratice, Mojžíř – Křešice.
1.B třída: Sobota: 10.30: Trmice – Heřmanov, 10.45: Chuderov – Chabařovice, 12.30: Přestanov – Malšovice, Chlumec – Horní Podluží, Benešov – Tisá.