„Hrálo se o šest bodů, výhrou jsme soupeřům odskočili a je to pro nás klidnější. Každopádně jsme spokojení," hlásil po šlágru kola trenér Brné Milan Česlák. V klíčovém utkání pro oba celky začali lépe fotbalisté z Jílového. „Nakupili jsme řadu drobných chyb, začátek se nám nepovedl, brankář Radim Novák musel řešit s obránci hodně ošemetné situace," povídal kormidelník Brné.

Defenzíva Brné byla ale na vše dobře připravena a pak udeřil jediný střelec klání Pavel Prousek. „Ve 35. minutě jsme zahrávali rohový kop, Nasko posadil míč přesně na hlavu Prouska, který se odpoutal od obránce," popisoval klíčový okamžik kouč Česlák.

AKTIVNĚJŠÍ HOSTÉ

Branka a vedení udělaly z hráčů Brné mnohem aktivnější tým, který se osměloval a tlačil se dopředu, navýšit skóre se mu ale do konce nepodařilo. Druhý poločas byl ve znamení enormní snahy domácího výběru o zkorigování výsledku. „Domácí měli velký nápor, v jednu chvíli zahrávali snad pět nebo šest rohů v krátkém časovém rozmezí," komentoval kouč.

Jenže obrana v čele s Radimem Novákem neinkasovala ani jednou. „Dirigoval obranu, byl naší velkou oporou," chválil strážce branky trenér lídra soutěže. Riskantní hra domácího celku vedla i k šancím Brné. „Měli jsme tutovky, mohli jsme přidat pojistku. Bylo to těžce vydřené, kluci si toho budou vážit. Musím ocenit rozhodčí, jaký měli pořádek na hřišti, hráči se skoro báli promluvit," smál se Česlák.

Jílové – Brná 0:1 (0:1)Branka: Prousek. Rozhodčí: Prágl. ŽK: 1:1. Diváci: 200.
Brná: R. Novák – Prousek, T. Heřman, Večeřa, Seidl (86. Guth) – Betka (60. Koranda), Smetana, Bartoš (75. Gaydarski), Mihaylov – Nasko, Gibala.