Hráči Českého lva vedli čtvrt hodiny před koncem utkání nad Modlany 2:0, pak ale přišly dvě inkasované branky v rozmezí tří minut. „Je to škoda, rozehrané jsme to měli dobře. Za stavu 2:0 jsme měli čtyři tutovky, ale neproměnili jsme je a to se nám vymstilo,“ mrzelo trenéra Martina Berana.

POLOČAS BYL BEZ BRANEK

V první půli se diváci v Neštěmicích branek nedočkali. „Bylo to vyrovnané, se šancemi na obou stranách. Ve 40. minutě hosté neproměnili vymyšlenou penaltu a tak byl stav zaslouženě bezbrankový,“ vyprávěl kormidelník Neštěmic.

Po pauze domácí zaveleli k útoku. „Vlétli jsme na ně a dostali se do dvoubrankového vedení. Další čtyři stoprocentní šance jsme ale zahodili,“ litoval kouč.

Hosté se zmátořili trefou po rohovém kopu. „A pak vyrovnal nádhernou střelou z dálky Baftijar. Moc nám nepomohli rozhodčí, kteří vyloučili Martínka. V závěru jsme byli rádi, že jsme udrželi alespoň remízu,“ uznal kouč Českého lva a dodal: „Škoda, že jsme nezískali více bodů. Příště jedeme do Litvínova a chceme přivézt minimálně jeden bodík.“

BRNÁ BYLA DLOUHO LEPŠÍ

A jak si vedl druhý zástupce Ústecka v soutěži? I hráči Brné vedli, v důležité bitvě v Proboštově se ujali vedení po trefě Prouska ze začátku druhé půle.

„Když jsem viděl, jak hrajeme, tak jsem si nedokázal představit, že bychom mohli prohrát. Až do nějaké 60. minuty jsme byli lepší. Vedli jsme a měli i šance na zvýšení. Ty jsme ale neproměnili,“ mrzelo hrajícího asistenta Tomáše Heřmana.

Výsledkem bylo srovnání domácích v 64. minutě. „Udělali jsme individuální chybu a od té doby už to mohl rozhodnout kdokoliv. Minutu před koncem jsme dostali gól z rohu a neměli jsme čas vyrovnat. Je to škoda. Mrzí to hodně, protože nás Proboštov v tabulce dohnal,“ litoval kouč.

BOJ DO POSLEDNÍHO KOLA

Boj o záchranu v přeboru slibuje do posledních kol pořádné drama. Brná klesla na poslední příčku, ale jen o skóre za Proboštov a Horní Jiřetín, který je třetí od konce. „A ten máme teď doma. Nezbývá nám nic jiného než vyhrát. Ale asi to bude boj až do posledního kola,“ uznává Heřman.

Neštěmice – Modlany 2:3 po PK (0:0)Branky: Růžička, Urbanszký – Vavrinec, Baftijar. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 5:2. ČK: 1:0 (Martínek). Diváci: 130.
Neštěmice: Čermák – Stehlík, Holly (60. Hrabánek), Klier, Hönl – Stukheil, Vlasák, Krok, Růžička – Martínek, Urbanszký.

Proboštov – Brná 2:1 (0:0)
Branky: Blažek, Pešula – Prousek. Rozhodčí: Nedvěd. ŽK: 4:2. Diváci: 250.
Brná: Satek – Večeřa, Prousek, Heřman – Smetana – Bartoš, Králík, Asan, Malec (60. Michajlov) – Demčenko, Gibala (75. Gajdarski).