„Asi jsme soupeře podcenili. Hráli jsme nezodpovědně a byli neschopní v koncovce. Od začátku jsme prohrávali po vlastní brance, ale pak jsme do soupeře bušili a po dvou faulech přišly dvě penalty. Jenže Řezníček ani Moučka jí proměnit nedokázali," kroutil hlavou kouč Chuderova Roman Tikovský.

Jeho protějšek na lavičce Přestanova Roman Kratochvíl byl po utkání překvapivě smutný.

Fotbal v Mojžíři. Ilustrační foto.
Mojžíř má formu jako hrom! Zničil i Křešice

„Nezastírám, že jsme si přijeli pro bod, ale vzhledem k průběhu zápasu jsou pro nás i dva málo. Ve druhé půli jsme totiž měli šest sólových úniků na brankáře a neproměnili ani jeden. I kdyby dal Chuderov ty dvě penalty a my naše šance, kterých jsme měli hodně, tak bychom vyhráli. Na druhou stranu to jsou body ze hřiště lídra tabulky, takže je bereme," řekl Kratochvíl a dodal: „Máme za sebou povedený start jara, ale teď nás čekají těžké zápasy s Chlumcem a v Jiříkově. Až po nich se ukáže, jak na tom skutečně jsme," dodal kouč dvanáctého týmu tabulky.

Ještě o jednu příčku hůře jsou na tom hráči Tisé, kteří před týdnem vstoupili do jara hrůzostrašnou porážkou 0:7 a málokdo čekal, že by se mohli zmátořit doma s Horním Podlužím. A ejhle, ono se to povedlo!

NOVÁČCI BOJOVALI

„Postavil jsem do základu čtyři nové hráče a oproti utkání s Přestanovem to byl diametrálně odlišný výkon, především co se týče bojovnosti a důrazu v osobních soubojích. Za dva body jsme rádi," uznal lodivod Tisé Ivo Linhart a k utkání dodal: „Bylo remízové. My jsme měli více gólových šancí, například Pešata trefil spojnici, ale hosté měli chvílemi herní převahu. Byli urostlí a při standardních situacích nám to dávalo hodně zabrat."

Zabrat budou muset i hráči Hostovic, kteří vstoupili do jara dvěma porážkami s týmy z Děčínska. Před týdnem nestačili na Jiříkov (0:4) a teď padli v Boleticích 2:3, přestože v poločase vedli už 2:0!

Trenér Libouchce Václav Strádal.
Libouchec má tři body, odpor Kamenice zlomil po pauze

„První půle nám herně konečně vyšla dle představ, i když to mohlo být klidně 5:0. Bohužel ale stále zahazujeme šance a to nás stojí body. Zapracováváme do týmu mladé hráče a start jara nám nevyšel, ale neděláme z toho tragédii," řekl vedoucí Roman Löffler.

KANONÁDA V CHLUMCI

Povedenou první půli předvedli i hráči Chlumce, kteří v ní zničili Heřmanov 4:0 a nakonec dokráčeli k výhře 5:1.

„Za první poločas jsme si tři body zasloužili. Podali jsme kvalitní výkon. Druhá půle byla ovlivněna jasným výsledkem, ale ani horší výkon po přestávce nás nemohl o výhru připravit," povídal kouč Petr Škvor.

1.B třídaSkupina A: Chuderov – Přestanov 1:2 po PK (0:1). Branky: Charvát vlastní – Fousek vlastní, rozhodující penalta Gasiorovski. Rozhodčí: Růžička. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Chlumec – Heřmanov 5:1 (4:0). Branky: Weber 2 (1 z PK), Dohnal, Čapek vlastní, Škvor – Majerik. Rozhodčí: Smreček. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Tisá – Horní Podluží 2:1 po PK (1:0). Branky: Rehn, rozhodující penalta Zita – Bandas. Rozhodčí: Topinka. ŽK: 1:3. Diváci: 50. Šluknov – Trmice 3:0 (2:0). Branky: Horák, Mikula z PK, Hajduk. Rozhodčí: Oborník. ŽK: 3:4. Diváci: 140. Boletice – Hostovice 3:2 (0:2). Branky: Znojemský z PK, Rantfner, Cimpl – Lank, Černohorský. Rozhodčí: Davignon. ŽK: 1:1. Diváci: 75. Skupina B: Rovné – Svádov 5:0 (3:0). Branky: Kouba 2, Řezáč, Kratochvíl, Slavík. Rozhodčí: Flade. ŽK: 0:3. Diváci: 80.