Fotbalisté Chuderova ovládli 1. B třídu a těší se konečně na postup o soutěž výš. Za druhým Šluknovem skončily Hostovice, do elitní pětky se vměstnal i nováček z Chabařovic.

Právě mezi Chabařovicemi a Hostovicemi se na dálku rozhodovalo o tom, kdo skončí nakonec třetí. Lepší výchozí pozici měl první jmenovaný celek, jenž bronzovou příčku hájil, ovšem po domácí porážce 2:3 s Unionem Děčín spadl na pátou příčku.

Přeskočil ho právě děčínský celek a také Hostovice, které si suverénně poradily se Šluknovem 5:0. „Hostům už o nic nešlo, přijeli s pěti dorostenci, oceňujeme ale férový přístup a to, že se na to nevykašlali,“ hodnotil Roman Löffler, vedoucí hostovického celku.

Fotbalisté Velkého Března. Ilustrační foto.
Poslední kolo 1. A třídy: Jiskra slaví drtivé vítězství, tvrz Mojžíře padla

„Zápas jsme chtěli vyhrát, což se nám povedlo. Před sezonou jsme tušili, že o čelo se bude rvát Chuderov se Šluknovem, my jim ale šlapali na paty,“ těšilo ho. „Výrazně nám pomohlo posledních pět kol, které jsme vyhráli, jinak je ale soutěž velice vyrovnaná,“ uzavřel.

KONEČNĚ POSTUP

Mistrovské oslavy si nenechali pokazit v Chuderově, kde domácí celek udolal v závěru i Dobkovice 4:3. Třešničkou na dortu byl fakt, že si zahráli i hráči širšího kádru.

„Utkání jsme chtěli vyhrát, zároveň jsme ale rádi, že si zahráli všichni hráči, kteří se mohli dostat na hřiště,“ řekl kapitán mistrů Slavomír Vosyka. Jeho tým nevyhrál 1. B třídu poprvé, až letos prý ale konečně přijme postup o soutěž výš. „Oslavy byly velké, splnili jsme cíl a postoupili jsme,“ dodal.

Fotbalisté Neštěmic. Ilustrační foto.
Neštěmice vydřely kýžený bod, záchranu vystřelil dorostenec

Zvítězil také Svádov, který uspěl i díky dvěma brankám Lukáše Pittnera 4:2 v Březinách, důležité dva body z Horního Podluží vezou i Trmice, které uspěly 4:3 v penaltovém rozstřelu.

LOUČENÍ PŘESTANOVA

Derby dvou sousedních obcí ovládl jednoznačně Chlumec, který zdemoloval Přestanov 6:1. Domácí byli po většinu zápasu lepším celkem, hosté si mnoho šancí nevypracovali. „Když už se soupeř k něčemu dostal, podržel nás skvělý brankář Peška,“ potěšilo Škvora. Přesto se hosté nakonec dokázali prosadit, čtvrt hodiny před koncem sebral domácímu strážci svatyně čisté konto kanonýr Dvořák.

„I my jsme mohli dát branek víc, koncovka ale nebyla po celou sezonu naší silnou stránkou,“ dodal domácí trenér. „Jsem rád, že se nám povedlo domácí loučení s fanoušky. Konečně jsme zase byli jednou kompletní, což šlo hned znát.“

Fotbalisté Brné (v černém) doma na závěr sezóny porazili Modlany 3:2. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Brná na závěr vyhrála, v kraji je sedmá

To hostující kapitán Martin Charvát měl důvodů ke spokojenosti méně. „Bylo to naše loučení s krajskými soutěžemi, příští rok chceme přihlásit jen okresní přebor. I proto mě mrzí, že to nebyl důstojnější konec,“ pronesl zklamaně.

„Celá sezona byla jako na houpačce. Sice jsme splnili cíl a zachránili soutěž, ale když jsme se sešli a všichni makali, poráželi jsme i silné soupeře. Jen je škoda, že tomu tak nebylo vždy,“ uzavřel.

Mistrem 1. B třídy se tak stal celek z Ústecka, zároveň žádný ze zástupců krajského města neskončil na sestupových příčkách. Hostovice slaví bronz, Chabařovice jsou páté, Svádov s Trmicemi si rozdělily 8. a 9. příčku. Jedenáctý skončil Chlumec, dvanáctý Přestanov.

1. B třída, 26.kolo Hostovice - Šluknov 5:0 (1:0). Branky: 67., 70. a 87. Tipan, 20. Černohorský A., 65. Štorc T. Rozhodčí: Jirsák. ŽK: 1:0. Diváci: 50.
Chlumec - Přestanov 6:1 (2:0). Branky: 70. a 80. Formánek, 12. Uhlíř, 30. Mach L., 53. Růžička, 56. Virt - 73. Dvořák D. Rozhodčí: Šimeček. ŽK: 1:2. Diváci: 80.
Chuderov - Dobkovice 4:3 (2:1). Branky: 60. a 75. Soukup D., 26. Zvonek, 31. Řezníček T. (pen.) - 27. Doksanský, 57. Kutzler (pen.), 62. Šmalcl. Rozhodčí: Flade. ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (80. Dyrynk). Diváci: 73.
Chabařovice - Union Děčín 2:3 (1:1). Branky: 9. Kytka, 62. Čisár - 23. a 89. Galaš, 60. Malowanyj. Rozhodčí: Teska. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (85.Trux).Diváci:30
Březiny - Svádov 2:4 (0:3). Branky: 81. a 88. Šimek - 10. a 63. Pittner, 18. Vošahlík, 44. Janouš. Rozhodčí: Holly. ŽK: 1:1. Diváci: 50.
Horní Podluží - Trmice 3:4 PK (1:1, 3:3, -1:3 pen). Branky: 9. Boštík, 55. Kovač, 71. Riedel - 40. a 52. Greé, 49. Benáček. Rozhodčí: Sabo. ŽK: 1:0. Diváci: 50.