„V minulém kole se Srbicemi to byly nebe a dudy," prohlásil trenér Brné Milan Česlák.

Porážka mrzí o to více, že minulé kolo se hráčům Brné herně povedlo. „Dostali jsme první gól už v sedmé minutě, vzápětí šel sám Gibala, ale byla z toho jen další zmařená šance," litoval Česlák. Jeho svěřenci jsou v posledních kolech mistři světa v neproměňování vyložených příležitostí.

TRESTALI HRUBKU Z BREJKU

„Soupeř se tlačil dopředu a za dvě minuty to bylo 0:3. Po rohu zůstal ve vápně nepokrytý hráč a po naší hrubé chybě ve středu hřiště nás hosté potrestali z rychlého brejku," popisoval kouč Brné. To vzalo domácím i ten slabý vánek, který se opíral do jejich plachet.

„Po změně stran jsme chtěli odvrátit debakl, vypracovali jsme si šance a v sedmdesáté minutě jsme snížili. V tu dobu bylo ještě dost času," řekl Česlák.

Jenže ani další exekutoři se neprosadili, v Brné platí i nadále, že se hledá střelec.

„Ve druhém poločase jsme byli aktivnější, ale ani střídající Řezníček dva metry před bránou netrefil, míč mu uskočil. Po porážce jsme spadli na poslední místo v tabulce, mrzí mě to, čekal jsem, že by to s Bílinou šlo. Trápí nás koncovka, ve vyložených šancí nezachováme klid," nechal se slyšet kormidelník Brné. Zmar domácího výběru podtrhl kanonýr Gibala, který se nechal v nastavení vyloučit.

SK Brná - FK Bílina 1:3 (0:3) Branky: Demčenko - Záhradský, Mergl, Baran. Rozhodčí: Matas. ŽK: 4:3. ČK: 1:0 (Gibala). Diváci: 102.
Brná: Novák - Koranda (46. Smetana), Večeřa, T. Heřman, Guth - Bartoš, Gajdarski, Michajlov (71. Řezníček), Seidl - Demčenko (83. Betka), Gibala.