Vedoucí Milešov má nyní pětibodový náskok a do konce zbývají dvě kola. „První místo je pro nás uzavřená kapitola. S Milešovem máme horší vzájemné zápasy, takže bychom museli dvakrát zvítězit a oni by museli dvakrát prohrát. A to se nestane," je přesvědčen lodivod Neštěmic Martin Beran. „Budeme čekat, jestli se třeba nebude postupovat ze druhé příčky."

Samotné derby toho mnoho nenabídlo. Na tribuny sice přišlo 280 diváků, ti se však převážně nudili. „Atmosféra byla skvělá, škoda že tomu i hráči nešli naproti. Těch lidí trochu lituji. To, co viděli, byla bída," přiznal Beran.

Jako první se v utkání mohl trefit domácí Holly, ale ze dvou metrů netrefil odkrytou bránu. „Poté nastřelil Černohorský břevno a ve 23. minutě už nás Holly poslal do vedení. Poté přišlo vyloučení Seidla a proti deseti se nám hrálo těžko," přiznal kouč Neštěmic.

„Červená karta pro Seidla byla nespravedlivá. Sám byl nejdříve faulován a až poté stáhl protihráče," nechal se slyšet sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz.  Ani v deseti se však hráči Mojžíře nevzdali a ve druhém poločase se dočkali vyrovnání.

„Soupeř nás přehrával, ale v deseti jsme se semkli. V 63. minutě bylo vyrovnáno, když Král, který byl v tu chvíli dvě minuty na hřišti, nedal po centru Valty brankáři hlavou žádnou šanci. Po vyrovnání jsme se soustředili na udržení výsledku, ale mohli jsme i vyhrát, když po centru Fialy pálil Tichovský z voleje a Dráb předvedl výborný zákrok. Vzhledem k průběhu zápasu byla ale remíza spravedlivá," dodal Kolankiewicz s tím, že hosté měli v Neštěmicích skoro domácí prostředí. „Diváci byli senzační," ocenil.

Neštěmice – Mojžíř 1:1 (1:0)

Branky: Holly – Král. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 1:0. ČK: 0:1 (Seidl). Diváci: 280.

Neštěmice: Dráb – Holly, Klier, Hůla, Guth – Svoboda, Valenta (75. Kubala), Paseka, Janda – Černohorský, Stehlík.

Mojžíř: Koucký – Valta (87. Učeň), Seidl, Valenta, Růžek – Zabloudil, Fiala, Sikora, Cigánek (40. Tichovský) – Sládeček (61. Král), Vitásek.