„Byl to skvělý zápas, jeden z nejpovedenějších v celé sezoně. Přišlo hodně diváků a muselo se jim to líbit, padlo devět gólů, k vidění byla penalta, neodpískaná penalta i červená karta,“ pochvaloval si vedoucí Hostovic Roman Löffler po vítězství 5:4 nad vedoucím Chuderovem.

Jeho tým vedl po čtvrthodině hry 1:0, pak ale lídr tabulky bleskurychle otočil. „Podařilo se nám srovnat, ale ještě do pauzy dal Chuderov třetí gól. Bylo to jako na houpačce. Ve druhé půli jsme otočili na 4:3, hosté srovnali, ale pak přišla červená karta pro Guttmanna a v závěru jsme přesilovku využili. Na hřišti pak propukla euforie,“ neskrýval Löffler.

Hostovice tak zvítězily už poosmé za sebou a devátou výhru mohou přidat v Chlumci!

DĚLALI CHYBY V OBRANĚ

Podobně jako vedoucí domácích viděl derby i kouč Chuderova Roman Tikovský: „Byl to vyrovnaný zápas, my jsme byli lepší v prvním poločase a domácí ve druhém. Po přestávce jsme dělali hrozné chyby v obraně a vůbec tomu nepomohli ani rozhodčí, kteří nesmyslně otáčeli auty. Dvakrát jsme z toho dostali gól,“ zlobil se lodivod hostů a dodal: „Mrzí mě, že jsme v Hostovicích nevyhráli, naštěstí nám ale pomohl Přestanov, který porazil Benešov,“ oddechl si Tikovský.

Chuderov tak zůstal i přes porážku o bod v čele tabulky. A pokud v posledním kole doma porazí Velký Šenov, bude slavit triumf v soutěži bez ohledu na výsledek zápasu Benešova se Šluknovem! „Chceme soutěž vyhrát. Ještě jednáme se soupeřem, aby se hrálo už v sobotu,“ uzavřel Roman Tikovský.

Další a neméně zajímavé derby bylo k vidění v Trmicích, kam přijel Chlumec. A přestože vedl, nakonec odjel s porážkou 2:3. „Hrál se vyrovnaný zápas s velkým počtem šancí, asi by byla spravedlivější remíza, ale domácí se nakonec prosadili třikrát a proto berou tři body,“ litoval kouč Chlumce Petr Škvor.

Domácí brzy prohrávali, pak ale napálili třikrát tyč a v 67. minutě dokonali obrat. Ani to ale nebylo vše, Chlumec sice v 74. srovnal Machem, jenže v poslední minutě rozhodla trefa domácího Uhlíře!

VYHRÁL ŠŤASTNĚJŠÍ TÝM

„Byl to vyrovnaný zápas, s velkými šancemi na obou stranách. V první půli jsme jich měli více my, po pauze hosté. Rozhodli jsme až v devadesáté minutě, tentokrát nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ uznal sportovně trenér Trmic Pavel Čapoun a dodal: „Divákům se to muselo líbit, hrál se otevřený fotbal bez nervů a starostí.“

Starostí si naopak užili dost fotbalisté Přestanova, kterým šlo v souboji s druhým Benešovem o definitivní jistotu záchrany! A přestože před nimi stál soupeř, který nutně potřeboval zvítězit, byli to domácí, kdo se po boji radoval.

„Spadl mi kámen ze srdce, nervozita byla velká. Po podzimu jsme měli devět bodů, ale já jsem slíbil, že pro záchranu uděláme maximum. Dokázali jsme to,“ zářil spokojeností trenér domácích Roman Kratochvíl a dodal: „Poslední kolo hrajeme v Podluží a po návratu si to patřičně užijeme.“

Skupina A: Trmice – Chlumec 3:2 (1:1). Branky: Cibrik 2, Uhlíř – Kapoun, Mach. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 2:1. Diváci: 100.
Hostovice – Chuderov 5:4 (2:3). Branky: Lank 3 (1 z PK), Štorc, Novák – Řezníček 4. Rozhodčí: Míč. ŽK: 4:5. ČK: 0:1 (84. Guttmann). Diváci: 200.
Přestanov – Benešov 1:0 (1:0). Branka: Gasiorovszki. Rozhodčí: Karrmann. ŽK: 4:4. ČK: 0:1 (89. Brom). Diváci: 70.
Velký Šenov – Tisá 8:0 (4:0). Branky: Kříž 3, Skyva 2, Vichterey, Verner, Stelmaščuk. Rozhodčí: Teska. ŽK: 1:1. Diváci: 40. Skupina B:Svádov – Černiv 2:1 (1:1). Branky: Varga 2 – Jopa. Rozhodčí: Jirsák. Bez karet. Diváci: 40.