Ta se ale nekonala, hosté favorita zaskočili a domácí nakonec urvali výhru 4:3 až po penaltách. „Chtěli jsme na soupeře vlétnou, ale to se nedělo, a z toho vyplynuly dva góly v naší síti. Museli jsme utkání otáčet, na psychiku to bylo dost náročné," uznal na klubovém webu kormidelník Brné Milan Česlák.

Jeho tým prohrával po trefách Křesánka a Štorce už 0:2. „V první půli jsme domácí zaskočili, byli jsme lepší," povídal vedoucí Hostovic Roman Löffler.

HOSTŮM DOCHÁZEL DECH

Domácí brzy po druhé trefě hostů snížili. „Po gólu na 1:2 jsme byli pokropeni živou vodou drželi jsme míč, přihrávali si po zemi a snažili se kombinovat. Měli jsme i nějaké šance, bohužel po hrubé chybě jsme inkasovali potřetí," litoval kouč.

„Za první poločas jsme si bod zasloužili, po přestávce už nám docházel dech a Brná vyrovnala. V závěru nás domácí dostali pod velký tlak, ale už jsme to udrželi. Penalty už byla loterie," dodal k utkání Löffler.

„Druhý poločas jsme zvládli velice dobře, i když soupeř trefil tyčku a kdyby dal čtvrtý gól, už by asi bylo po zápase. Za druhý poločas patří klukům dík, za něj bychom si zasloužili vyhrát i v základní hrací době. Šancí jsme měli dost, ale přičítám to už takové křeči," řekl závěrem trenér lídra tabulky.

Brná - Hostovice 4:3 po PK (1:3) Branky: Smetana, Gibala, Bartoš, rozh. PK T. Heřman - Křesánek, Štorc, Langer. Rozhodčí: Dušík. ŽK: 4:3. ČK: 0:1 (Tovara). Diváci: 117.
Brná: D. Heřman - Prousek, Večeřa, T. Heřman, Seidl - Bartoš, Koranda, Smetana, Betka (79. Michajlov), Guth - Gibala.
Hostovice: Dvořáček - Hodek, Bude, Dvořák, Sibal (74. Tovara) - Černohorský, Novák (76. Harciník), Langer, Křesánek - Štorc, Gajdoš (90. Stehlík).