Dlouho očekávaný start druhé nejvyšší tuzemské soutěže hlasitě klepe na dveře. Po přípravách  a ladění různých detailů se teprve na bojišti ukáže, jak je kdo na soutěž připravený. „Mám všeobecně mnohem raději mistrovská utkání. V nich se ukáže, co v hráči je," prohlásil kapitán Army Ústí  Jan Martykán na tiskové konferenci před startem soutěže.

Soupeřem číslo jedna za možným postupem do nejvyšší soutěže bude Varnsdorf, který stejně jako ústecký tým prošel obměnou. „Na nás bude ležet ta zodpovědnost, ale to je normální," nechal se slyšet pro Ústecký deník Martykán. Právě velké změny u obou týmů nestaví do role favorita ani jednoho z nich. „Přišli zkušení hráči a mladí nadějní fotbalisté. Měli bychom mít vyrovnanější kádr," těšilo kouče Ústí Lukáše Přerosta.

Na zápas se těší i druhá strana. „Bude to derby, snad přijde hodně lidí a my po dvou remízách Ústí porazíme," prohlásil záložník Varnsdorfu Pavlo Rudnytsky. Oba celky zvládly pohárovou generálku, Ústí postoupilo přes Litoměřice, Varnsdorf rozstřílel Chrastavu. Vzájemný duel začíná v neděli od 17 hodin na stadionu ve Varnsdorfu.