Tak je tomu i v případě obou zástupců v krajském přeboru. Neštěmice naposledy utrpěly výprask 0:5 v Srbicích a přestože už si v tabulce o moc polepšit nemohou, mají v dnešním domácím souboji s posledním Duchcovem co napravovat. „Chceme se doma rozloučit vítězně," říká kouč Českého lva Tomáš Friedl.

MUSEJÍ TO DOHRÁT

To fotbalisté Střekova už nemají vůbec o co hrát. K záchraně v soutěži jim nepomohla ani výhra 4:0 v Blšanech a v dnešním duelu se Srbicemi se tak rozloučí nejen s diváky, ale i s krajským přeborem. „Musíme to nějak dohrát," je si vědom trenér Petr Čítek.

V 1.A třídě bude k vidění jedno zajímavé derby, sestupující Hostovice přivítají Velké Březno. „Chceme ukázat, že fotbal hrát umíme a potvrdit naše zlepšené jarní výkony," říká vedoucí domácích Roman Löffler.

Vyhrát ale bude chtít i Jiskra. „Chceme to normálně odehrát, pak nás čeká vytoužená měsíční pauza," nechal se slyšet asistent trenéra Jiskry Miroslav Hlaváček.

DVĚ STOVKY PIV ZDARMA

V Brné se zase půjde na oslavy postupu, domácí hráči si pro fandy připravili 200 piv zdarma! „Přijďte s námi oslavit historický postup do krajského přeboru," lákají své fanoušky na Facebooku.

Jeden souboj se však ve víkendovém „rozlučkovém" programu zcela vymyká. V Tisé se bude i v posledním kole hrát na ostří nože! Domácí i hosté z Chabařovic budou bojovat o holé přežití v soutěži!

„Před rokem jsme v Tisé hráli o postup, teď si u nich rozdáme pro změnu o záchranu. Už není kam couvnout, je to jako sedmý zápas v hokeji," má jasno trenér Chabařovic Aleš Miltner před šlágrem víkendu. Kdo se bude radovat?

Fotbalový víkend na ÚsteckuKrajský přebor: Sobota: 15.00: Neštěmice – Duchcov, 17.00: Střekov – Srbice.
1.A třída: Sobota: 14.30: Rumburk – Mojžíř, 17.00: Hostovice – V. Březno, Brná – Děčín, Libouchec – Křešice.
1.B třída: Sobota: 10.45: Přestanov – Soběchleby (v Chuderově), 13.30: Tisá – Chabařovice, Chlumec – Chuderov, Unčín – Trmice.