A výsledek? Otřes mozku, monokl pod okem a pořádně nateklá hlava. Zemana odnesli ze hřiště na nosítkách a okamžitě byl převezen do nemocnice. Viník střetu dostal od sudího Orla jen žlutou kartu. S tím se ale nechce smířit vedení FK Ústí a žádá disciplinární komisi o dodatečný trest pro zlínského rebela.

„Byl tam jasný úmysl trefit hráče loktem do hlavy, brutální faul," zlobí se sportovní manažer Army Stanislav Pelc a pokračuje: „Bylo velké štěstí, že ho netrefil naplno. Mohlo to mít vážné následky."

To potvrzuje i sportovní lékař Army Jakub Avenarius, který Zemana přímo na hřišti ošetřoval: „Kdyby byl úder silnější, mohlo dojít k poškození oka či ke krvácení do mozku. Hráč byl chvíli v bezvědomí a má významnou podlitinu ve spánkové oblasti."

Zdroj: Youtube

Sám obránce Ústečanů Michal Zeman si osudový střet dobře pamatuje: „Co na to říct, určitě v tom nebyl žádný záměr hrát balón," řekl Deníku. Sám poté přiznal, že jeho zdravotní potíže přetrvávají. „Cítím se velmi unaveně, hlava mě stále ještě bolí a nemůžu pořádně otevřít čelist," prozradil bek Army.

Ta nyní bojuje za to, aby byl faulující Pavel Malcharek dodatečně potrestán fotbalovou asociací. „Sekretář disciplinární komise FAČR od nás dostal videozáznam. Snad se tím zákrokem budou zabývat. Je nám jasné, že výsledek se nezmění, ale nechceme dopustit, aby se takoví hráči dál beztrestně proháněli po hřišti. Doufám, že ho disciplinárka dodatečně potrestá," přeje si manažer Pelc.

A podobně se vyjádřil i Michal Zeman. „Dal bych mu co nejtvrdší trest, ale já tady nejsem od toho, abych někoho trestal. Na ten zákrok by se měl podívat někdo jiný a dodatečně ho potrestat," míní.

Podle slov Stanislava Pelce byl záznam o likvidačním zákroku delegátem zanesen i do zápisu o utkání. „Měla to být okamžitě červená karta. Ten zákrok zcela zásadně ovlivnil další průběh zápasu. Stalo se to za stavu 0:1, pětasedmdesát minut bychom hráli přesilovku a třeba i výsledek otočili. Tím se ale nevymlouváme, šancí na obrat jsme měli dost i proti jedenácti hráčům. Jde zkrátka o princip. Byl to hrůzostrašný zákrok, nepochopitelný zkrat hráče," míní Pelc.

O to víc ho překvapila reakce hostujícího trenéra Pulpita. „Řekl, že se jednalo o neúmyslnou srážku dvou hráčů. To asi neviděl to video," kroutil Pelc hlavou a na závěr dodal: „Michal teď vypadá jako boxer. Má nateklou celou hlavu. Naštěstí se na rentgenu nepotvrdily zprávy o prasklině, ale až splaskne otok, musí absolvovat další vyšetření."