„Pojedeme k nim s cílem minimálně bodovat. Je to naše poslední šance, jak se zvednout. Více už jich na podzim nebude," uvědomuje si před bitvou Jan Martykán, kapitán a špílmachr Severočechů.

Ústečané se v posledních kolech zlepšili a po remíze v Sokolově doma udolali Karvinou 1:0. Přesto dál zůstávají na předposlední příčce tabulky. I proto, že čtrnáctý Most také boduje. „Na to se nemůžeme dívat, to je jejich dobrá práce. My se musíme soustředit sami na sebe a naše výkony," má jasno Martykán.

Ve Znojmě očekává vyrovnaný zápas, který může rozhodnout jediná branka. „Soupeř má velmi zkušený tým a hodně může naznačit, kdo dá první branku, jako v každém utkání této soutěže. Druhá liga je strašně vyrovnaná. Ale všiml jsem si, že v posledních třech zápasech uhráli jen bod, že se jim teď nedaří," prozradil kapitán Army.

Recept k úspěchu podle něj existuje jen přes nepropustnou obranu. „Musíme hrát jako v posledních zápasech. Odzadu a bez zbytečných individuálních chyb. Naše nálada je o trochu pozitivnější, ale pořád musíme hrát na maximum. Hecování nestačí, musíme to přenést na hřiště."

Arma by měla být v utkání téměř kompletní, chybět bude jen vykartovaný Leibl. Měla by se tak pokusit urvat nějaké body, na hřištích soupeřů se totiž letos neskutečně trápí, když je s dvěma body předposlední v tabulce. „Naše bilance venku je mizerná. Navíc ji nepodpoříme ani doma. Když hrajete výborně doma, tak si můžete dovolit něco poztrácet venku, jenže my jsme venku mizerní a doma špatní. A to se musí změnit," dodává zkušený středopolař FK Ústí.