„Střed tabulky je hodně nabitý, takže bude důležité zachytit začátek jara a uvidíme, na co to bude stačit. Já osobně bych chtěl skončit do pátého místa, tým na to určitě schopnosti má,“ říká kouč Chlumce Petr Škvor.

Panuje s umístěním týmu po podzimní části spokojenost?
Dívám se hlavně na bodový zisk, dvaadvacet bodů je slušný základ. Žádný konkrétní cíl jsme si před sezonou nestanovili, ale hrát nahoře je samozřejmě větší zábava.

Čtěte také: Máme to dobře rozjeté, ví opora Chabařovic Martin Levinský

Kdo patřil během podzimní části k oporám vašeho týmu?
Celkem jsme do hry zapojili 24 hráčů a když mám jmenovat opory, musím zmínit tři hráče, kteří nechyběli ani minutu. Těmi jsou Filip Peška, Lukáš Vacovský a Pavel Semenský.

Které zápasy se vám v první polovině povedly a na které byste nejraději zapomněl?
Za povedený považuji zápas s Přestanovem, který jsme zvládli jak herně,tak výsledkově (4:0). Za cenné považuji i domácí vítězství po penaltách nad jedním z nejlepších celků soutěže z Benešova. Naopak katastrofa to byla při domácím debaklu od Šluknova, dostali jsme bůra a nesahali jsme soupeři ani po kotníky.

Psali jsme dříve: Za šesté místo ještě můžeme být rádi, přiznává Pavel Čapoun

V jakých činnostech se týmu dařilo a co bude naopak ještě potřeba zlepšit?
Prvních osm kol se nám dařila v obranné fázi, v těchto zápasech jsme inkasovali pouze osm branek a to nám hodně pomohlo k bodům, protože jsme měli velký problém s koncovkou. Útočník, který by dal deset branek za půl sezony nám bohužel citelně chybí.

Kdy jste zahájili přípravu na jarní část a jak probíhá?
Přípravu jsme zahájili ve druhé polovině ledna. Trénujeme společně s B týmem, aby účast na trénincích byla hojnější. Celá příprava probíhá v domácích podmínkách. Generálku na soutěž sehrajeme týden před jarní částí se silným celkem z Jílového.