Situace začíná být pro ústecké barvy kritická. Souhlasíte?
Ano, je kritická, ale nemyslím si, že bychom byli horším týmem. Nevím, většinou se bavím s optimismem a nadsázkou, ale tady už musí veškerá legrace stranou. Není možné, abychom ve dvou domácích zápasech inkasovali šest gólů. Pokud nezačneme bránit důsledněji, tak nebudeme vyhrávat s nikým. Doma lze vyhrát i 1:0. Jenže vlétneme do druhého poločasu s tím, že nebudeme dělat standardky a rohy a z něho dostaneme gól po nedůslednosti.

Co říkáte nařízenému pokutovému kopu za stavu 1:1?
O penaltě se nechci bavit, ale kdyby to byl faul, tak asi míč skončí někde jinde než u Radima Nováka. Já jsem to přesně neviděl, takže nevím. Když poslali na hřiště čerstvého hráče, tak z toho byl třetí gól. Něco tomu chybí, nejsme tolik nebezpeční ve hře dopředu. Měli bychom se více tlačit do útoku.

Nechyběl tomu souvislejší tlak?
Můžeme mít tlak klidně dvacet minut, ale když dostaneme z jedné akce branku, je to k ničemu, to můžeme tlačit sedmdesát minut. Musíme být důslední v našem vápně, není možné dostat šest branek za dva zápasy. V naší situaci jsou vstřelené branky na domácí půdě dobrým znamením, ale dostat jich šest, to je ostuda. Vím, že máme hodně mladých kluků, ale bránit musí umět každý. Dokud se to nezlepší, tak bodovat nebudeme.

Nechybí tomu překvapivá akce? Hra vypadá moc předvídavě, míč chodí pomalu kolem vápna. Co s tím lze dělat?
Míč chodí pomalu, ale to není naše chyba, možná i na houbách je vlhčeji. Ale ano, něco tam chybí. Akce jsou stereotypní, soupeř nás po dvaceti minutách přečte. Chce to odvahu, dovolit si jeden na jednoho. Nemá cenu si to dávat kolem vápna, musí tam létat centry. Jak to hrají soupeři, když mají roh, jdou v šesti do vápna a chtějí dát gól. To je rozdíl mezi námi a ostatními týmy.

Přitom první gól padl po povedené akci, která ale zůstala ojedinělá. Chce jich přidat více?
Ze dvou centrů jsme dali jeden gól. Marty měl šanci po centru. Jinak to nejde, nemůžeme hrát jako Barcelona prostrkávačky, to musí jít do strany a jít do toho.

Chybí Armě hlad po gólech a důraz v osobních soubojích?
Fotbal se hraje na góly a pokud dostaneme tři, tak nemáme šanci.

Jak z bryndy ven? Jedete do Olomouce, té se také nedaří…
Z bryndy ven do Olomouce (smích). Spadli z ligy a také mají problém bodovat. Jim se také nedaří. Ve druhé lize může porazit každý každého. Každý chce hrát nahoře, já tedy ano. Mladí musí chtít ještě víc, jejich výkonnost nebude každý zápas stejná. Každý musí začít sám u sebe. Nemůžeme ve vápně spoléhat jeden na druhého, tam to musí létat, já jsem po zápase okopaný.

Nebojíte se, že se letošní sezona změní v boj o záchranu?
Boj o záchranu už to je, vždyť máme jeden bod z pěti zápasů. Vypadá to, že nás na podzim nic jiného než boj o záchranu nečeká.