„Odcestovali jsme v okleštěné sestavě jen s jedním náhradníkem, zatímco domácí byli kompletní. A to ještě Krok nastoupil se zraněním,“ popisoval útrapy asistent trenéra Českého lva František Štěpánek.

Hosté se tak chtěli soustředit na precizní defenzivu, o tom se jim ale mohlo jen zdát. „Už ve 3. minutě jsme prohrávali a po dvaceti minutách to bylo 0:3. Pak jsme sice snížili, jenže další tutovky neproměnili Maštalíř s Krokem,“ mrzelo Štěpánka.

Domácí přidali ještě do přestávky čtvrtou branku a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto. „Hráči Žatce těžili z našich chyb, my jsme moc často ztráceli míče,“ všiml si asistent.

HRÁLO SE VE VEDRU

Ve druhém dějství pak domácí ještě navýšili skóre a po snížení Hollyho hlavou uzavřel účet zápasu žatecký Pinkr. „Hrálo se ve velkém vedru a jsem rád, že kluci, kteří odcestovali, to odehráli alespoň takhle. Bohužel jsme špatně pokrývali náběhy soupeře a to rozhodlo,“ povídal Štěpánek.

Jeho tým tak klesl na devátou příčku v soutěži a ve zbývajících dvou kolech se ještě bude muset snažit. „Teď se začneme chystat na derby s Brnou. Snad se nám uzdraví marodi a nastoupíme už v lepší sestavě. Chceme utkání vyhrát, abychom si udrželi náskok, který na Brnou máme,“ prozradil na závěr asistent trenéra.

Žatec – Neštěmice 6:2 (4:1)Branky: Hankocy 3, Klinec 2, Pinkr – Krok, Holly. Rozhodčí: Míč. ŽK: 0:1. Diváci: 100.

Neštěmice: O. Reischel – Holly, Klier, Stehlík, Fousek – Stukheil, Maštalíř, Krok, Vlasák, J. Reischel (60. Čurda) – Urbanszký.