Skvělé! Fotbalisté Českého Lva se vytáhli, když porazili jednoho z aspirantů na postup do divize, Slavoj Žatec. Soupeře zaskočili ofenzivní agresivitou, díky níž mu nasázeli šest branek! Hattrickem se blýskl Matěj Růžička.

„Chtěli jsme hrát co nejvíc útočně a soupeře tím zaskočit, což se nám povedlo,“ liboval si Martin Beran, trenér Neštěmic. Jeho svěřenci vedli už ve 13. minutě o dvě branky, první půle skončila divokým výsledkem 3:2, domácí však mohli branek vstřelit více.

Kdo by po změně stran čekal urputné bránění náskoku a tlak Žatce, byl by překvapen. Neštěmice naopak na favorita znovu vlétly, během 12 minut pak zcela pohřbily jeho naděje. Dvě slepené branky během tří minut darovaly Neštěmicím klid, na 6:2 zvyšoval Procházka. Byť hosté vzápětí snížili a chvíli před koncem ještě kosmeticky upravili skóre, domácí mohli po parádním výkonu slavit výhru.

Okresní derby v krajském přeboru mělo výbornou úroveň. Z výhry 2:1 nad Sokolem Srbice se radovali domácí fotbalisté Baníku Modlany.
FOTO: Derby v Modlanech přineslo fotbal, který musel bavit každého

„Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme soupeře co nejdřív dorazit. To se povedlo, navíc jsme ještě neproměnili řadu dalších tutovek, takže Žatec může být rád, že si odvezl jen šest gólů,“ těšilo Berana. Ten si nedělal vrásky ani ze čtyř inkasovaných branek.

„Je to důsledek naší ofenzivní aktivity. Chtěl bych pochválit celý tým, včetně střídajících hráčů, za skvělý výkon. Myslím, že jsme diváky bavili fotbalem,“ uzavírá trenér domácího celku, jenž poskočil na 5. příčku tabulky. 

Smolný zápas Brné

Fotbalisté Brné vyšli poprvé v letošní sezóně bodově naprázdno. V Jílovém prohráli těsně 1:0, ze třetího místa v tabulce tak klesli na šesté.

Smolný zápas pro Brnou, nejen, že se na těžkém terénu nedokázala střelecky prosadit, ale navíc přišla o dva hráče. Prousek má po úderu loktem v hlavičkovém souboji zlomeninu v obličeji a podzimní část pro něj skončila po pouhých pěti minutách, Hynek dostal hloupou červenou kartu, když oplácel divákovi, jenž po něm prudce hodil míč před autovým vhazováním, stejnou mincí.

Jílové šlo do vedení už ve 14. minutě, kdy udeřilo z brejku po standardní situaci Brné. Ta i nadále dobývala branku soupeře, jenže oba brankáři se překonávali a další gól tak už nepadl.

„Zaznamenali jsme dvě hráčské ztráty, což je nepříjemné. Zápasu by asi slušela remíza,“ soudil trenér Brné Milan Česlák. Podobně to viděl i hrající asistent Tomáš Heřman: „Bohužel jsme jako tým nepředvedli výkon, kterým bychom se přiblížili k našim předchozím zápasům. Po výkonu, který jsme předvedli, by asi remíza byla spravedlivější, ale nedá se nic dělat.“

Fotbalisté Ústí (v modrém) se střetli v přípravě s Dynamem Drážďany
Test Spiel úspěšnější pro Drážďany, ovšem Arma mile překvapila

Brná přivítá v dalším zápase v sobotu doma fotbalisty Vilémova. Půjde o dvojzápas, který kromě rozdělení bodů do tabulky krajského přeboru určí i postupující tým do dalšího kola krajského poháru.

Krajský přebor fotbalistů, 4. kolo:FK Neštěmice – Slavoj Žatec 6:4 (3:2)
Branky: 10., 33., 55. Růžička, 13. Lehký, 57. Martínek, 68. Procházka – 28. (pen) a 41. Klinec, 69. a 86. Bešík. Rozhodčí: Kuriljak. ŽK: 2:4. Diváci: 150.
FK Neštěmice: Čermák – Lehký, Klier, Reischel (47. Wajshajtl), Hönl – Stukheil (46. Martínek), Procházka, Maštalíř (76. Janda) – Memeti, Krok – Růžička (87. Lai Hoang)

Jílové – Brná 1:0 (1:0)
Branka: 14. Feledi.
Rozhodčí: Bahník. ŽK: 1:3. ČK: 0:1. Diváci: 148.
Brná: Satek – Hynek, Večeřa, Heřman, Bartoš – Smetana, Králík, Gajdarski, Koranda (71. Prousek, 76. Rakištenliev) – Betka (46. Guth), Demčenko.