„Škoda gólu v poslední minutě, mohlo to být s nulou vzadu, ale jsem maximálně spokojený," přiznal po vysoké výhře trenér Neštěmic Martin Beran.

Krok a Růžička

Jak vidno, fotbalisté Českého lva mají chuť do útočení. „Hodně důležitý byl úvod a to, že jsme dali první gól. S ním se nám hrálo lépe," hodnotil utkání Beran. Dobře si zapamatujte dvě jména, Lukáš Krok a Matěj Růžička, to je v nynějších časech smrtonosné útočné komando Neštěmic.

„Vytvořili jsme dvojici, která bude hrozbou pro každou obranu. Při prvním gólu Růžička vybojoval míč a vše dokončil Krok," popsal kouč trefu s pořadovým číslem jedna.

Klid před bouří trval do 42. minuty, pak se opět připomenul mladík Matěj Růžička. „Nejdříve to bylo po kombinaci s Chrudimským, podruhé zakončoval akci po přihrávce Kroka," prohlásil kormidelník Neštěmic.

Sebevědomí, které získali domácí hráči po vydařeném prvním poločase uplatnili po změně stran, když bezmocnému soupeři přidali další čtyři góly. „Hráči si začali věřit a bylo to znát, hosté z Chomutova nás začali napadat, ale nemělo to velký úspěch," prozradil Beran.

Paráda Lehkého

Fotbalovou parádu si pro 160 diváků připravil Lehký, který se zhlédl v disciplíně slalomu, který udělal mezi třemi hráči Lokomotivy a předložil míč Krokovi, který se, stejně jako v prvním případě, nemýlil.

„Potom se až z obrany vydal na půlku soupeře stoper Soukup, narazil si s Krokem, který mu vrátil míč obloučkem zpět a zvýšil už na pět nula," pokračoval ve výčtu vstřelených branek Beran.

S blížícím se koncem ale ještě domácí neměli stále dost a tak šestou trefu obstaral Chrudimský. Poslední zápis se podařil střídajícímu dorostenci Dvořákovi.

„Je vidět, že nám to dopředu funguje, v obraně máme ještě rezervy, ale už byl znát návrat Soukupa na stopera. Týmům, které sestoupily z divize se zatím moc nedaří. V dalším kole jedeme do Krupky, kde budeme chtít uspět a vyhrát," zakončil své povídání Beran.

Neštěmice – Loko Chomutov 7:1 (3:0) Branky: Krok a Růžička po 2, Soukup, Chrudimský, Dvořák – Sedlák. Rozhodčí: Sabo. ŽK: 0:1. Diváci: 160.
Neštěmice: Čermák – Stehlík, Soukup, Holly, Hrabánek (63. Valta) – Lehký (70. Sukama), Chrudimský, Křivan, Maštalíř (46. Martínek) – Krok (83. Kubala), Růžička (83. Dvořák).