Fotbalisté Army chtěli v souboji s Vlašimí navázat na úspěšné vystoupení z 2. kola MOL Cupu, ve kterém porazili Kolín 4:2, a to se jim před zraky více než tisícovky diváků povedlo. Radost na tvářích fanoušků poprvé vykouzlil už ve 3. minutě zápasu kanonýr Tomáš Smola, když krásným obloučkem přehodil bezmocného gólmana Budínského.

Arma hrála aktivně a brzy se mohla dočkat i dalších branek. Po dvaceti minutách hry netrefil Králík ideální nabídku Smoly a dobíhající Eliáš už nestihl seřídit mířidla a poslal míč vysoko nad bránu. Do stejného místa o chvíli později pálil i Novotný a dělovku stopera Vaňka vyrazil hostující gólman s vypětím všech sil na rohový kop.

Druhé branky se tak domácí dočkali až ve 36. minutě. Šnirc poslal ukázkový centr na zadní tyč, kde hlavičkující obránce Zeman nedal brankáři šanci.

Hráči Vlašimi byli v první půli prakticky neškodní, výjimkou byla snad jen hlavička Štochla, která minula bránu. O přestávce hostující kouč Petržela prostřídal sestavu, ani to ale Vlašimi k úspěchu nepomohlo.

Naopak. V pohodě hrající Ústečané dál bavili diváky útočnou hrou a v 60. minutě přidali třetí hřebíček do rakve Středočechů. Z hranici vápna se trefil sváteční střelec Martykán a uzavřel skóre na konečných 3:0.

FK Ústí – Graffin Vlašim 3:0 (2:0)

Branky: 3. Smola, 36. Zeman, 60. Martykán. Rozhodčí: Pechanec – Fišer, Vlček. ŽK: 2:3 (Miskovič, Martykán – Reiter, Vebr, Jícha). Diváci: 1185.

Ústí: Zacharda – Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc – Martykán – Eliáš (70. Hyčka), Králík (61. Peterka), Miskovič, F. Novotný (87. Leibl) – Smola. Trenér: Němec.

Vlašim: Budínský – Nový, Štochl, Breda, Vondra – Tarczal – Reiter, Hronek (8. Matějka), M. Hašek (46. Vebr), Kučera – Nečas (46. Jícha). Trenér: Petržela.