„Jsme v situaci, kdy můžeme jen překvapit. Favoritem zápasu je Liberec. Chceme s ním ale odehrát dobré utkání i výsledek, který by nám do dalších bojů zvýšil sebevědomí," říká kormidelník ústeckého týmu Lukáš Přerost.

Jeho svěřenci změřili se Slovanem síly už v letní přípravě, kdy prohráli těsně 1:2. „Jenže soutěžní utkání a příprava je něco jiného. Liberec nyní bude chtít postoupit a motivace bude na jeho straně," uvědomuje si kouč.

Ústečané se podle jeho slov musí soustředit hlavně na zápasy ve Fotbalové národní lize. „Start sezony jsme nezvládli a všichni víme, že nás čekají těžké duely v Olomouci a doma s Vlašimí, které musíme zvládnout. Na druhou stranu nemáme v poháru co ztratit a můžeme hrát doma uvolněně," říká Přerost.

Do sestavy se podle něj dostanou i hráči širšího kádru. „Pár změn uděláme, ale hlavně chceme ustálit obrannou čtveřici. S tou jsme v úvodu sezony hodně točili," vysvětlil trenér, kterému bude chybět dvojice zraněných hráčů Zeman a Leibl.

Na zápas bude poprvé otevřena zrekonstruovaná tribuna. „Chtěli bychom se prezentovat aktivní a dobrou hrou, aby byli fanoušci spokojení. Víme, že jsme je v úvodu sezony moc nepotěšili, ale jsou naším dvanáctým hráčem a budeme je moc potřebovat," uvědomuje si Přerost.