První překážka odstraněna. Hráči druholigového Ústí udeřili na půdě Litoměřic hned v první minutě. Za výhrou nasměroval svěřence trenéra Lukáše Přerosta Manev, který doklepl míč do odkryté brány. „Byli jsem  odměněni za aktivní vstup do utkání," prohlásil kouč Ústí.

Jenže v prvním poločase zůstalo jen u jedné branky a tak Litoměřice, které měly o motivaci postaráno, cítily ve vzduchu stále  naději na zdramatizování pohárového duelu. „Nebylo to pro nás jednoduché, takové zápasy jsou ošidné. Od nás se očekával  jasný postup a nic jiného, pro soupeře to byl svátek zahrát si s druholigovým týmem. Jsem rád, že jsme to zvládli za horkého počasí a hru jsme po většinu zápasu kontrolovali," pochvaloval si Lukáš Přerost po vítězství 4:1.

Po přestávce potvrdila Arma fakt, že první rychlá branka v úvodu nebyla dílem náhody a hned zkraje druhého dějství se prosadil Králík. „Ale domácí se rvali až do konce a byli houževnatým soupeřem," pronesl po utkání lodivod modrobílých. Za domácí přispěl k atraktivitě utkání snížením Grunert, který proměnil pokutový kop. Ten byl nařízen po průniku Vaňka do šestnáctky Army.

Hráli do plných

„Mohli jsme vést už v prvním poločase větším rozdílem, ale trefili jsme dvakrát brankovou konstrukci. Hráli jsme do organizované obrany," doplnil Přerost. Domácí se snažili, seč jim síly stačily, ale kvalita a více zkušeností byly na straně Ústí. „Po zvýšení na tři jedna už se projevil rozdíl mezi oběma celky. Jen nám místy chyběl pohyb a nebyli jsme schopni se vyvarovat hluchých míst," konstatoval kormidelník FK Ústí.

V dalším kole čeká na ústecké barvy celek Čáslavi nebo Unionu 2013, jejich vzájemné měření skončilo až po uzávěrce. Druhé kolo Poháru České pošty je v termínovém kalendáři naplánováno na třináctého srpna. Svěřenci Lukáše Přerosta se opět představí venku. „V poháru můžeme narazit na ligové celky, ale důležitá je pro nás liga, tohle je zpestření," ukončil povídání Přerost.

FK Litoměřice – FK Ústí nad Labem 1:4 (0:1) Branky: 54. Grunert z PK – 1. Manev, 48. Králík, 72. Martykán, 81. Leibl. Rozhodčí: Štěrba – Hányš, Nehasil. ŽK: 90. Grunert – 75. Smola, 86. Zukič.
FK Ústí nad Labem: Novák – Pavlata, Vaněk, Zukič, Šraga – Pávek, Martykán, Králík (75. Kuč) – Manev (69. Leibl), Veverka (46. Smola), Krátký.