Ústí n. L. – S ligovými zkušenostmi, přesto skromný. Letní posila Army si vyzkoušela i civilní povolání, i proto si možnosti živit se fotbalem váží. Na roli střelce je však připraven.

Jak se přestup zrodil a co říkáte na nabídku Ústí?
Oslovil mě pan Pelc a pan Heidenreich, párkrát jsme se sešli a domluvili se. Bylo to docela rychlé. Za nabídku jsem rád, Ústí je kvalitní klub a budu dělat všechno pro to, abych týmu pomohl a abychom tu byli všichni úspěšní.

Jaká by měla být vaše role?
Určitě gólová. Přicházím, abych brankami pomohl týmu, od toho tu jsem. Když na mě bude tým spoléhat, udělám maximum abych jim to splatil.

Popište svůj styl hry.
Určitě nejsem žádný běžec. Jsem tu od gólů, robustní, soubojový útočník. Má hra je hlavně ve vápně, platný jsem i při standartních situacích.

Měl jste i jiné nabídky?
Měl jsem i nabídku z 1.ligy, nebudu ale jmenovat, protože jsme se nedohodli. Pak jsem měl ještě dvě nabídky z druhé ligy a dvě ze zahraničí, ale vybral jsem si Ústí, protože tady ta jednání byla nejkorektnější.

Ani zahraničí vás nezlákalo?
Máme s manželkou malého synka, nový dům v Kutné Hoře, nechtěli jsme se stěhovat. Dojíždění nebude úplně jednoduché, v přípravě tu strávím zhruba 90% času, v sezóně tu budu určitě dva dny do zápasu spát, ale jinak budu dojíždět a budu doma s rodinou.

Hráči Army se podrobili zátěžovému testu na speciálním zařízení.
Arma začala přípravu i s posilou z Příbrami


Loni jste začínal v Litoměřicku, pak po Vás sáhla ligová Příbram, to je docela skok ne?
V Litoměřicku se mi to hodně povedlo. Pomohlo mi, že jsme Příbram porazili v poháru, kde jsem dal dvě branky. Skok to byl opravdu obrovský, málokdo si to dokáže představit. Byl jsem 3 roky učitel na 1.stupni ZŠ a fotbalem si jen přivydělával, a pak přišel tenhle zlom.

Máte v lize nějaké branky?
Jednu, Jablonci. A v Karviné mi jednu regulérní neuznali. Na gól Jablonci ale budu vzpomínat do konce života, nesl jsem při něm totiž na zádech obránce Tomáše Hübschmana , což je ve fotbale persona. Myslím, že to byl docela hezký gól. Třeba ještě nějaký někdy přidám. Vím, že na útočníka je to slabá bilance, v Ústí jí chci zlepšit.

Dala vám liga hodně zkušeností?
Jednoznačně. Já hrál před dvěma lety ještě krajský přebor, kde jsou vlastně jen dvě lavičky u hřiště a najednou přijedete třeba na Spartu nebo na Slovácko, kde byl skoro plný stadion.

Arma o vás projevila zájem už dřív, sledoval jste pak Ústí?
Ano, zájem byl už dřív, takže jsem Ústí sledoval a přál jsem klukům dobré výsledky, což se ke konci potvrdilo. Letos bychom ale chtěli 8.místo vylepšit.

Slibujete si od tohoto angažmá nějaký posun v další kariéře?
Nechci koukat na sebe. Přišel jsem protože klub takového útočníka potřeboval a já koukám hlavně na to, abych pomohl týmu. Když se bude dařit jim, bude se dařit i mně. Chci tu udělat práci pro klub, abych splatil důvěru, kterou tu ve mě vložili.

Jak to je s volným časem oproti civilnímu zaměstnání?
Jako fotbalisté máme daleko víc volného času. Když jsem učil, sedl jsem po škole do auta, jel na trénink a domů přijel v deset hodin večer. Ve fotbale máte trénink a odpoledne jste doma. Myslím, že by si toho měli všichni fotbalisté vážit. Na ty peníze jiní lidé v práci tvrdě dřou a málo těch dnešních kluků si to uvědomuje, protože to nikdy nepoznali. Já si toho obrovsky vážím, protože jsem pracoval a vím, co to je platit účty, hypotéku a podobně. Proto budu dělat maximum, abych se na vrcholové úrovni udržel co nejdéle.