Fotbalisté Střekova slaví díky tahu trenéra Friedla tří body, naopak Libouchci ani Velkému Březnu se na hřištích soupeřů bodově nevedlo.

Fotbalisté Libouchce zamířili do dalekého Rumburka v okleštěné sestavě. Kádr zdecimovala marodka i pracovní povinnosti, mezi náhradníky tak byl připraven dokonce trenér Strádal! Přesto se hosté dostali proti favoritovi do vedení, ten však po sporných situacích výsledek třemi brankami otočil. Do poločasu přidal čtvrtou, zbytek zápasu už se víceméně dohrával.

„Výsledek je pro nás krutý, musíme dát dohromady kádr a soustředit se na další domácí zápas, protože chceme doma vyhrávat,“ zhodnotil trenér Libouchce.

FRIEDL JAKO BRÜCKNER

Střekov přivítal Proboštov, po divokém úvodu, kdy do 15. minuty hosté zareagovali dvěma brankami na domácí vedení, stáhl trenér Friedl ještě v 1. poločase ze hry útočníka Lejčka, místo něj poslal do hry pátého obránce Křečka.

„Proboštov hrál 3-4-3, křídla pak doplňovala jejich hru dopředu a my jsme vzadu propadali. Proto jsem reagoval střídáním a změnou rozestavení a hned po přestávce jsme výsledek otočili,“ hájil stratég Střekova svůj tah, jenž někomu mohl připomenout Brücknerovu odvážnou rošádu na EURO 2004 rovněž v prvním poločase.

Střekov nakonec vedení 3:2 udržel a slaví tři body, z úvodních dvou domácích kol jich tak má už pět. „V závěru jsme byli pod tlakem soupeře, ale vedení jsme naštěstí udrželi. Za druhý poločas musím své hráče pochválit,“ dodal viditelně spokojený trenér Tomáš Friedl.

Fotbalisté Neštěmic ilustrační
FOTO: Neštěmice ovládly přestřelku, Brná jede poprvé s prázdnou

To ve Velkém Březně mají důvodů k radosti o poznání méně. Jiskra nezvládla ani druhé kolo, proti České Kamenici sice vedla, jenže po sporné penaltě, kdy se brankář hostů srazil s jedním z hráčů Kamenice, domácí srovnali. Deset minut před koncem vstřelili domácí branku, na níž musela Jiskra reagovat ofenzivou, což Kamenice potrestala třetí brankou.

„My jsme v létě prakticky neposílili, naopak nám tři hráči odešli. Navíc po odchodu Borovce nám chybí útočník, což je znát,“ komentoval předseda klubu David Řezáč fakt, že jeho tým vstřelil ve dvou zápasech jedinou branku.

„V závěru jsme navíc odpadli také fyzicky, na čemž musíme zapracovat. Brankář Ondrka pak měl co dělat a několik jasných gólů ještě zlikvidoval,“ doplnil k hodnocení předseda Jiskry.

Volno měli fotbalisté Mojžíře, jejichž sobotní duel v Lovosicích odložil déšť, který podmáčel hřiště. Náhradní termín byl stanoven na 13. září.

1. A třída, 2. kolo:
Střekov – Proboštov 3:2 (1:2).
Branky: Páša 2 (1 z PK), Novotný – Ferenc, Blažek.
Rozhodčí: Šimeček. ŽK: 3:2. ČK: 1:0. Diváci: 150.

Rumburk – Libouchec 5:1 (4:1).
Branky: Chlada 3, Čuda (PK), Trégr – Černohorský J.
Rozhodčí: Javorek. ŽK: 3:2. Diváci: 90.

Č. Kamenice – Velké Březno 3:1 (0:1).
Branky: Cempírek (PK), Černý, Mitruška – Demčenko V.
Rozhodčí: Klimpl. ŽK: 2:5. Diváci: 120