Střekov tentokrát předvedl doslova raketový start do zápasu. „Řekli jsme si, že na ně zkusíme vlétnout a vyšlo to. Už po devíti minutách se Řezníček dostal k odraženému míči ve vápně a hosté ho zastavili jen za cenu faulu. Penaltu bezpečně proměnil Stárek," povídal Petr Čítek.

Netrvalo dlouho a Střekov vedl o dvě branky. „Za čtyři minuty se Rohlík rozběhl od vlastního vápna, narazil si a zvýšil na 2:0. Pak jsme ale nepochopitelně přestali hrát, vyklidili jsme prostor a soupeř nás za to potrestal dvěma góly," mrzelo trenéra.

Pomohla nedisciplinovanost hostů

Do druhého dějství tak musel své hráče v kabině pořádně namotivovat. „Řekli jsme si, že se musíme vrátit zpátky k naší hře. Spoléhali jsme na rychlý přechod do protiútoku a ve druhém dějství už jsme hru úplně ovládli. Pomohla nám k tomu i nedisciplino­vanost hostů, když jejich hráč zbytečně nakopl našeho brankáře a dostal červenou kartu," povídal Petr Čítek.

Nabídnutou přesilovku pak domácí fotbalisté třikrát potrestali. „Soupeře jsme jasně přehrávali a především naše útočná dvojka Řezníček – Satran rozebírala jejich obranu. Po dlouhé době jsem byl spokojený," netajil kouč Osady.

Jeho tým urval v krajském přeboru teprve čtvrtou výhru v letošní sezoně a v tabulce se přiblížil čtrnácté Modré na čtyřbodový rozdíl. „Vzhledem k situaci v divizi je dost možné, že budou padat až čtyři týmy. My se ale chceme dál prezentovat zlepšenými výkony a pokusit se Modrou dohnat. Příště hrajeme v Horním Jiřetíně, snad navážeme na výkon s Postoloprty," přeje si kormidelník Střekova.

Střekov – Postoloprty 5:2 (2:2).Branky: Satran 2, Stárek z PK, Rohlík, Bednář – Papežík, Zícha. Rozhodčí: Trégr. ŽK: 3:5. ČK: 0:2 (Papežík, Pechát). Diváci: 100.

Střekov: Souček – Kolář (46. Baláž), Šindelář, Stárek, Tichý – Rohlík, Bubla (64. Bednář), Mikšovský, Schmied – Řezníček (76. Lejček), Satran.