„S umístěním jsme spokojení. Loni jsme jako nováček soutěže skončili pátí, teď šestí. Asi to odpovídá našim možnostem. Hlavně jsme ale rádi, že jsme neměli nějaké záchranářské starosti," přiznal kouč Českého lva Martin Beran.

V jakých činnostech se v uplynulé sezoně týmu dařilo a v čem to naopak skřípalo?

Na podzim jsme hráli velice slušně, uhráli jsme tuším 26 bodů. I jarní část jsme začali aktivně a díky dobrým výsledkům jsme se dotáhli na čelo soutěže. Ke konci sezony nám ale úplně odešla střelecká muška. V poli jsme hráli dobře, ale v závěrečné fázi nám to vůbec nešlo.

Kdo patřil během sezony k oporám vašeho týmu?

Určitě zkušenější hráči jako Paseka, Klier a na podzim i kanonýr Krok, než odešel na hostování do Krupky. Hodně nám pomohli i hráči z dorostu Army jako Růžička, Doubek a Lehký, to byla taková osa týmu, kterou bych chtěl za výkony vyzdvihnout.

Je někdo, kdo vás naopak svými výkony zklamal?

Každý měl kladné i stinné stránky, všem hráčům se nějaký zápas povedl a jiný ne. Nemohu říci, že by mě někdo vyloženě zklamal.

V tabulce domácích zápasů jste skončili až na dvanáctém místě. Čím si to vysvětlujete?

Venku hrajeme uvolněnější fotbal, hráči nejsou pod takovým tlakem. Doma od nás každý čeká výsledky, zvlášť když přivezeme nějakou výhru z venku, každý si hned myslí, že to doma v příštím kole půjde automaticky. Soutěž je ale hodně vyrovnaná.

Které zápasy se vám povedly a které vám naopak nevyšly?

Nejpovedenější zápas jsme sehráli asi na podzim, kdy jsme porazili lídra tabulky z Litvínova 2:1, to byl pěkný zápas. Dále byl povedený také domácí duel s Proboštovem, který skončil 7:2. Vyloženě nepovedená utkání byla s Rumburkem, ačkoliv to byl poslední tým tabulky, dvakrát jsme s ním prohráli, ztratili jsme s nimi šest bodů. Přijde mi, že na týmy z vrchní části tabulky se umíme vyhecovat a hrajeme s nimi výborné zápasy, proti týmům ze spodních pater se ale přizpůsobíme jejich hře a nezvládáme to. Trápí nás nevyrovnanost výkonů a to chceme do nové sezony odstranit.

Kdy zahájíte přípravu na novou sezonu a jak bude probíhat?

Začínáme 13. července a trénovat budeme v domácích podmínkách. Máme naplánované i nějaké přátelské zápasy, vesměs s týmy z vyšších soutěží, dokonce tam máme i jednoho soupeře z Německa. Budou to kvalitní zápasy. Sezonu začínáme brzy, 8. srpna hrajeme první mistrák, proto je potřeba co nejvíce hrát.

A co kádr, zůstane pohromadě?

Všichni hráči by měli zůstat, až na Doubka, který jde kvůli studiu do Prahy. Navíc se ještě pokusíme tým doplnit o dorostence Army, kteří se nedostanou do kádru A týmu. Z hostování z divize by se nám mohli vrátit Krok a Holly, ale vše je teprve v jednání. Každopádně jsme rádi za skvělou práci sportovního manažera Rudolfa Klasera, který se výraznou měrou podepisuje pod složení kádru a tudíž i naše dobré výsledky.

Jaké ambice budou mít Neštěmice v nové sezoně?

Rádi bychom navázali na umístění z předchozích dvou ročníků, chceme skončit do pátého, šestého místa. Hlavně se ale musíme vyhnout sestupovým starostem.

Co říkáte tomu, že po letech dojde v krajském přeboru na derby mezi vámi a Střekovem, který si zajistil postup?

Pro diváky je to určitě moc atraktivní a věřím, že si na tyto zápasy cestu najdou. I pro hráče je to super, bude to vyhecované a bude to mít náboj. Já ale za sebe říkám, že takové zápasy nemám moc rád.