Vyšší komfort pro fanoušky, ambiciózní cíle a více kmenových hráčů, kteří se nebudou muset vracet z hostování do mateřských klubů. To jsou hlavní priority, které na tiskové konferenci odhalil ústecký fotbalový klub.

„Stále jsme městský klub, finančně jsme však zajištěni na letošní sezónu a současně už připravujeme rozpočet na sezónu příští,“ vzal si úvodní slovo Libor Zajíček, předseda představenstva.

„Chybí nám však strategický partner, proto jsme v pozici nízkorozpočtového klubu se zhruba průměrným rozpočtem týmů z FNL. Přesto si stanovujeme vysoké cíle. Chceme prezentovat ústecký klub, hrát hezký fotbal a nalákat fanoušky na nový stadion, dobré výsledky i vyšší komfort,“ doplnil.

KÁDR JE KOMPLETNÍ

„Z nově příchozích, či hráčů, kteří se vrátili z hostování, jdou Heřman, Jelínek a Seidl na hostování do Litoměřicka, Pilík, Zoubek, Richter, Kacafírek, Kotěra a Matějka zůstávají u nás v kádru,“ ozřejmil složení letošního kádru Jiří Dušek.

„Kromě Matějky a Giliána, kteří jsou na hostování z Plzně, respektive ze Slávie, jsou všichni ostatní hráči pod smlouvou u nás,“ doplnil Heidenreich jednu z nejzásadnějších změn oproti minulé sezóně. Spolu se zmíněnou šesticí bude letos kádr Ústí čítat 19 fotbalistů.

Ten vykrystalizoval v přípravě, v níž Arma třikrát prohrála, pokaždé však s ligovým celkem, na závěr si připsala jasnou výhru s Litoměřickem a také postup v poháru.

Přátelské utkání Arma Ústí a FK Litoměřicko, Štěpán Kacafírek
Arma na závěr přípravy smetla Litoměřicko

„Oproti loňsku jsme pozměnili přípravu, ligové kluby nám ukázaly rezervy, na nichž musíme pracovat, abychom byli více konkurenceschopní, než v minulých letech. I přesto, že jsme ta utkání prohráli, splnila svůj účel,“ zhodnotil přípravu trenér Skála.

Hledat musel náhradu především za Kateřiňáka, Poučka a Moulise, všem skončilo v Ústí hostování, zmíněná trojice se ovšem postarala o 20 ze 34 branek, které Arma loni vstřelila!

„Není jednoduché je nahradit, přivedli jsme ale Kacafírka, Pilíka a Matějku, kteří by je měli zastoupit. Kacafírek byl typ hrota, který nám chyběl, navíc bychom tu gólovou zátěž chtěli rozložit na více hráčů,“ dodal trenér Army.

Kádr pak doplnil i zkušený Pimpara z Liberce, jenž je podle Skály charakterním lídrem, o jehož zkušenosti by se měla obrana Ústí opírat. „Noví hráči do týmu zapadli, jsou to kluci do party, je s nimi sranda. Myslím, že v kabině máme dobrou partu,“ zhodnotil nové posily kapitán Peterka.

ARMA BUDE SPRÁVCEM STADIONU

Arma se navíc stala jediným správcem stadionu. „Nejen že dojde ke zkvalitnění povrchu, o nějž se bude starat více lidí z oboru, spravovat budeme i systém turniketů. Fanoušci se tak dočkají hezčích elektronických vstupenek, permanentkáři budou moci využít více vchodů,“ přibližuje klub. Ten navíc vychází vstříc fanouškům i v mnoha dalších ohledech:

„Hracím dnem zůstanou pátky v 18 hodin, aby mohli chodit i lidé, kteří mají o víkendu okresní fotbalové soutěže, jezdí na chaty, či chtějí navštívit jiný ústecký sport.“

I přes to, že bude i letos Arma klubem s průměrným rozpočtem, netají se vysokými ambicemi. „Chceme dojít daleko v poháru a naplnit stadion s dobrým soupeřem,“ přeje si Heidenreich. „Velké poděkování patří městu, které nám tyto plány umožňuje, díky zdejší podpoře sportu,“ dodává.

„Chtěli bychom prohánět týmy s postupovými ambicemi, do 5.místa by to bylo dobré, do 3.místa výborné,“ zasní se Zajíček. „Myslím, že i první polovina tabulky by vzhledem k našemu rozpočtu byla dobrým umístěním,“ přidává svůj pohled Dušek.

„Všichni chceme být úspěšní a hrát nahoře, odhadovat můžeme třeba po šesti kolech. Já bych si přál, abychom odehráli dobrý podzim a mohli se v klidu připravovat na jaro. Pak můžeme třeba prohánět i týmy na čele tabulky,“ zůstává skromný Skála.

Téměř všichni vidí jako hlavní favority silnou pětku v čele s odpadlíky z ligy, dále pak Opavou, Českými Budějovicemi a Vlašimí. Arma však může být černým koněm, na nějž není vyvíjen žádný postupový tlak. Leccos naznačí už pátek, kdy Arma otevře novou sezónu zápasem ve Vítkovicích.

Fotbalisté Army, ilustrační
Letní posily vystřílely Armě postup do 2. kola poháru