„S umístěním jsme samozřejmě spokojení, chtěli jsme se hlavně zachránit v soutěži a hrát hezký fotbal. V úvodu jarní části jsme dávali tým horko těžko dohromady, kvůli zraněním a nedostatku hráčů jsme točili jen třináct lidí. Nakonec jsme se ale rozjeli k povedeným výkonům," pochvaluje si trenér Přestanova Pavel Plecitý.

Jarní část soutěže byla z vašeho pohledu nakonec mnohem povedenější než ta podzimní. Čím si to vysvětlujete?
S kolegou Petrem Berkou jsme tým sjednotili, fotbalem se bavili, užívali jsme si to. V kádru byla velmi dobrá atmosféra a výsledky se dostavily.

Kdo během sezony patřil k oporám vašeho týmu?
Nerad bych jmenoval jednotlivce, je to kolektivní sport a my jsme také kolektivně hráli. Za přístup musím pochválit celý tým. Určitě nám ale pomohly branky mladého Dominika Dvořáka, který byl u nás na střídavý start z Neštěmic. Ten má před sebou slibnou budoucnost.

Jaké zápasy se vám v uplynulé sezoně nepovedly?
Nevyšel nám hned první jarní zápas v Petrovicích, kde jsme prohráli 1:2. Smolná byla i porážka s Chuderovem, tam jsme ztratili body až v závěru.

A který duel byl naopak z vašeho pohledu nejlepší?
Určitě zápas s Hostovicemi hned ve druhém jarním kole. Na umělé trávě jsme s favoritem na postup prohrávali 0:1, ale otočili jsme to a vyhráli. Tento výkon bych vyzdvihl, naše hra byla parádní.

Jak bude probíhat příprava vašeho týmu na novou sezonu?
Přípravu jsme zahájili už v minulém týdnu, kluci budou trénovat dvakrát až třikrát týdně, nejprve přijde na řadu fyzická příprava. Máme domluvené i tři přátelské zápasy s Neštěmicemi, Svádovem a generálku obstará souboj s Jílovým. Možná do toho ještě nějaký zápas vložíme.

A co změny v kádru?
Tým zatím zůstává pohromadě. Samozřejmě bez hráčů, kterým skončily střídavé starty. Co se týče příchodů, určitě tým posílí několik hráčů z B mužstva, které ukončilo svou činnost. A budeme jednat i s dalšími týmy o hostování některých hráčů. Máme dobrou spolupráci s Neštěmicemi, tak věřím, že přivedeme nějaké hráče, kteří se u nich neprosadí do sestavy. Opačným směrem pak nejspíše zamíří Křivan a Habrdle. Chtějí si zahrát vyšší soutěž a popravdě na ni mají.

A jaké budou cíle Přestanova v nové sezoně v 1.B třídě?
Chceme si zahrát fotbal, bavit se tím. Rádi bychom hráli v první polovině tabulky, abychom měli klidné jaro.