„Zklamání to rozhodně není, jako nováček jsme v polovině tabulky, což je slušné. Na druhou stranu jsme mohli mít i o pět bodů více, kvalitu jsme na to měli," říká trenér Brné Milan Česlák.

Začátek sezony jste měli senzační, první tři zápasy jste vyhráli a měli jste skóre 14:2. Proč se to pak zadrhlo?

Hlavní příčina přišla v zápase v Košťanech. Zranili se nám tam tři hráči základní sestavy, Heřman s Gibalou dlouhodobě. Poté se zranili i další hráči, například Topinka. Chybělo nám pět hráčů základní sestavy a museli jsme improvizovat. Náhradníci nehráli špatně, ale chyběly jim zkušenosti. I proto jsme pak většinu zápasů prohrávali o jediný gól. To se na našem umístění samozřejmě hodně podepsalo.

V jakých herních činnostech vás nejvíce tlačila bota?

V prvních zápasech se nám dařilo střelecky, ale pak přišel útlum. Jako by nám zvlhnul střelecký prach. Neproměňovali jsme ani ty nejvyloženější šance. Obranná činnost mužstva byla dobrá, ale v koncovce jsme byli žalostní.

Který zápas podzimu byl váš nejpovedenější a na který chcete naopak zapomenout?

Vyšel nám začátek, hlavně zápasy s Travčicemi (5:0) a s Jílovým (8:2). V životě by mě nenapadlo, že tak kvalitnímu týmu dáme osm branek. Nejvíce zklamaný jsem byl po utkání s Velkým Březnem (1:3), soupeř nebyl tak kvalitní, ale dělali jsme chyby a neproměňovali šan­ce.

Kdy vám začne příprava na jarní část a jak bude probíhat?

Začínáme na konci ledna a zaměříme se jak na kondici, tak na herní činnosti. V jednání máme i několik přáteláků, žádného turnaje se nezúčastníme, ačkoliv nabídky byly. V březnu odcestujeme na čtyřdenní soustředění do Jablonného v Podještědí.

Dojde na nějaké změny v kádru? A jaké budou cíle týmu na jaře?

Na nějaké změny asi dojde. Vypadá to, že nás opustí dvojice Varga a Urbanszký. O příchodu jednáme s několika hráči, ale jména zatím neřeknu. Cíl je jednoznačný, musíme zvládnout vstup do jara a vyhnout se záchranářským pracím. Snad už se nám budou vyhýbat zranění.