Obhájci loňského prvenství v soutěži ale ještě mají co zlepšovat, proti outsiderovi se totiž pořádně nadřeli.

„První zápasy nebývají jednoduché, byla tam i nervozita ze strany hráčů. Písek přijel s tím, že nemá co ztratit, jeho hráči dobře bruslili a mladý gólman Sedláček chytal velmi dobře. Po prvním gólu se ale naše mašina trochu rozjela,“ pochvaloval si po utkání kouč Ústeckých Lvů Petr Rosol.

Jeho svěřenci vlétli do zápasu po hlavě a už ve 3. minutě byli blízko gólu, střela obránce Hořavy ale skončila jen na horní tyčce Sedláčkovy brány. Ústečané byli v první třetině lepším týmem, na skvěle chytajícího Sedláčka se jim ale vyzrát nepodařilo. Když se neprosadili Kovář, Pajič ani Boháč, šlo se do kabin za bezbrankového sta­vu.

Do druhé třetiny vyjeli Severočeši s cílem strhnout vedení na svou stranu a diváky poprvé rozjásali ve 27. minutě. Roubík se prosadil v brankovišti a poslal Lvy do vedení.

Ve 33. minutě se hráčům Slovanu naskytla ideální příležitost k navýšení skóre. K vyloučenému Mošovskému usedl na trestnou lavici Všetečka a domácí zahrávali minutovou dvojnásobnou přesilovku. Sedláček ale všechny pokusy Lvů zlikvidoval.

V poslední minutě druhé části se už ale Severočeši dočkali. Pazourek nastřelil horní tyč, puk se odrazil k osamocenému Třetinovi a ten zvýšil na 2:0. „Dnes jsem moc chtěl vyhrát a dát gól pro mého kamaráda Pepu Vašíčka a ostatní kluky, kteří zahynuli při letecké havárii. A také pro mého zesnulého strejdu, který mi hodně fandil,“ řekl po utkání smutným hlasem Miroslav Třetina.

I ve třetím dějství se Ústečané jen těžkou prokousávali přes obranný val Písku, přesto se v závěru dočkali dalších branek. V 56. minutě se z mezikruží prosadil Rod a dvě a půl minuty před koncem pečetil skóre zápasu v přesilové hře Daniel Boháč.

„Myslím, že jsme nehráli úplně špatně. Písek jsme moc do šancí nepouštěli. Odehráli jsme dobrý zápas s dobrým výsledkem,“ dodal kouč Rosol.

Další zápas sehrají Severočeši už v sobotu, kdy se představí znovu na domácím ledě. Jejich soupeřem bude od 17.30 hodin celek Benátek.

Ústečtí Lvi – Písek 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Roubík (Šagát, Ludvík), 40. Třetina (Pazourek, Alinč), 56. Rod (Lev, Vobořil), 58. Daniel Boháč (Kučný). Rozhodčí: Wágner – Hejl, Čížek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 1273.

Ústečtí Lvi: Francouz – L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, Zeman, Gureň, Kučný, Vobořil, Dominik Boháč – Třetina, Alinč, Pazourek – Šagát, Roubík, Ludvík – R. Kovář, Pajič, Daniel Boháč – Lev, Rod, Handlovský. Trenér: Rosol.

Písek: V. Sedláček – Němeček, Žovinec, Lukáč, Parýzek, Kanov, Všetečka, Kolář – Kotrla, Šperger, Nouza – Polodna, Mrkvička, Suja – J. Kudrna, Mošovský, Ferebauer – Eberle, Vaniš, Bělohlav. Trenér: Stárek.

Zpracovali Pavel Přibyl a Jiří Šlaj