Do vedení se dostal ústecký celek díky trefě Handlovského, ale o výsledku rozhodlo druhé dějství zápasu. Na 2:0 zvýšil Šagát a po dvou slepených gólech Roda a Pavlíka bylo rozhodnuto.

V závěrečné třetině už pouze Kovář pečetil výsledek. Do branky se po přestávce vrátil Orct a puk za svá záda nepustil.

„Tentokrát jsme na rozdíl od našich posledních dvou zápasů, kde jsme ztratili body, předvedli dobrý výkon. Na začátku si domácí vytvořili několik dobrých šancí, ale Orct dokázal všechny příležitosti Písku pochytat. Myslím, že zbytek zápasu jsme měli v našich rukou,“ pochvaloval si na klubovém webu kouč Ústeckých Lvů Petr Rosol.

Na jeho svěřence nyní čekají ještě dvě cesty za soupeři. Již zítra hrají Lvi v Benátkách nad Jizerou, v pondělí vyrazí na Vysočinu, k souboji s Havlíčkově Brodu a ve středu 26. října se opět představí na domácím ledě v souboji s rivalem z Chomutova.

Ten se ve středu představil v Benátkách a podlehl zde po nájezdech 4:3 a už v desátém utkání v řadě celek Benátek bodoval.

A na Lvy čeká nepříjemný soupeř, který je v tabulce na čtvrtém místě a na ústeckého lídra soutěže ztrácí šest bodů. V první čtvrtině soutěže využili Lvi domácího ledu a Benátky porazili 5:2.