Sokem Lvů bude Dukla Jihlava, která v posledním možném utkání čtvrtfinálové série porazila Hradec Králové a zvítězila 4:3 na zápasy. „Očekával jsem, že to bude právě Jihlava, že Hradec doma porazí. Překvapený tedy nejsem,“ nechal se slyšet trenér Slovanu Petr Rosol.

Jeho tým se již týden pilně připravuje na semifinálovou sérii. „Trénovali jsme jednou, někdy dvakrát denně. Věnovali jsme se jak přípravě na suchu, tak i nácviku herních situací. Změřili jsme se především na přesilovky, oslabení, založení útoků a napadání,“ prozradil zajímavosti kouč.

Ústečtí Lvi letos v základní části změřili s Jihlavou síly celkem čtyřikrát a pokaždé se radovali z výhry. Doma zvítězili 6:1 a 7:3, venku pak 2:0 a 2:1. „Dá se říct, že je Jihlava oblíbenějším soupeřem než ti, kteří nás v letošní sezoně dvakrát porazili. Má ale velmi dobře poskládané mužstvo, hraje zarputile a disciplinovaně a také dobře brání. Především na domácím stadionu bude hodně kousat,“ uvědomuje si před startem bitev Rosol.

Kouč Ústečanů navíc nebude mít k dispozici kompletní kádr. „V minulém týdnu mělo pár hráčů chřipku a nevím, jestli se stihnout dát dohromady. Jisté ale je, že nebudeme kompletní,“ říká kouč Slovanu smutnou zprávu a na závěr odhodlaně dodává: „Tipovat výsledek nebudu, ale rozhodně chceme vyhrát.“

Semifinálová série s Jihlavou odstartuje v Ústí v úterý od 17.30, odveta je na programu ve středu ve stejném čase.