„Věříme si na ně. Samozřejmě nejsme favoritem, ale porazit je určitě můžeme," říká rázně útočník Slovanu Tomáš Rod, který se gólem a přihrávkou podílel na pondělní demolici Dukly. Podle jeho slov může výhra nad Jihlavou tým Ústí nabudit. „Je dobře, že jsme zlomili střelecké prokletí z posledních zápasů a něco nám tam napadalo," říká.

Podobný názor má i trenér Ústečanů Miroslav Mach. „Doufám, že nás toto vítězství nakopne a budeme pokračovat ve výkonu, který jsme předvedli v tomto zápase," povídal pro klubový web.

Přineste plyšáky
a pomozte dobré věci
Chystáte se na středeční utkání 33. kola 1. hokejové ligy, ve kterém HC Slovan Ústí nad Labem hostí tým Piráti Chomutov a rádi byste přispěli na dobrou věc? Při utkání proběhne charitativní akce s názvem „Plyšákománie", kdy bude úkolem fanoušků po první vstřelené brance Slovanu zaplavit ledovou plochu co největším množstvím plyšáků. Plyšové hračky budou věnovány Oblastní charitě Ústí nad Labem. Neváhejte proto a dorazte na zimní stadion včas! „Každá akce pro charitativní účely je dobrá, navíc takhle před Vánocemi. Snad přijde co nejvíce lidí a podpoří dobrou věc. My hráči jim můžeme slíbit, že uděláme maximum pro to, abychom ten gól dali," nechal se slyšet útočník Slovanu Tomáš Rod.

Slovan pondělní výhrou prolomil sérii čtyř porážek v řadě. „Už to bylo potřeba. A že jsme to zlomili takhle razantně, tím lépe. Hráli jsme velmi dobře, na druhou stranu nám to ale Jihlava svým výkonem hodně usnadnila. Nehrála dobře," všiml si Tomáš Rod.

Jeho tým přitom v posledních zápasech výsledkově a střelecky tápal. V předchozích čtyřech střetnutích dal jen čtyři góly. „Věřili jsme ale, že už to musí přijít. Šance jsme si vytvářeli. Už v Benátkách to bylo na spadnutí. Nakonec to vyšlo až proti Jihlavě," povídal zkušený forvard.

Soubojem s Jihlavou Severočeši odstartovali sérii tří domácích střetnutí. „Máme těžký los, sice hrajeme třikrát doma, ale s týmy z horní poloviny tabulky. Jestli se chceme protlačit do té desítky, musíme v těchto zápasech uhrát co nejvíce bodů," ví Rod.

Další cenný skalp by Ústečané rádi získali v dnešním souboji s Piráty, nečeká na ně však vůbec snadný úkol. „Je to derby, ale už to není tak vyhrocené jako dříve. V minulosti spolu oba týmy soupeřily o první místo a v tabulce měly třeba i dvacetibodový náskok. My jsme teď v trochu jiné situaci, to ale neznamená, že se na soupeře nechceme vytáhnout, podobně jako třeba na Kladno," vzkázal druhý nejproduktivnější hráč Slovanu do sousedního Chomutova.

Klíčem k úspěchu ve středečním střetnutí je podle něj pevná defenziva. „Všichni víme, jak jsme naposledy hráli u nich, nedali nám šanci. Snad se z toho poučíme a porazíme je. Hrát se s nimi určitě dá," dodal na závěr Tomáš Rod.