Nejprve jejich lídr Jaroslav Roubík dostal cenu pro Nejúspěšnějšího sportovce Ústecka, potom dorazili Kadaň v předkole play off a namířili si to mezi nejlepší osmičku první ligy. „Jsme za to šťastní, celá série byla hodně vyrovnaná, Kadaň předváděla výborný hokej, který nám moc neseděl," řekl kouč Miroslav Mach.

Máte to za sebou a postup v kapse. Jak moc se vám ulevilo?
Hodně, potvrdilo se, že i dobrý tým štěstí potřebuje. Řekl bych, že rozhodli zkušení hráči, kteří to na sebe umí vzít. Ale bojovalo celé mužstvo, výborně hrál i přes otřes mozku David Bernad.

Čtvrté utkání série, které jste hráli v Kadani, vás vystavilo těžkým okamžikům. Inkasovat při vlastní přesilovce a prohrávat o dvě branky…
Vstup do utkání jsme měli skvělý, aktivní hrou jsme šli konečně jednou také do vedení, ale během chvíle soupeř otočil. Pak přišla naše přesilová hra, ve které jsme inkasovali a nevypadalo to s námi vůbec dobře.

Jenže pak se slova chopili právě ti zkušení, kteří vyrovnali?
Ano, ač nám to bylo v internetových diskuzích vyčítáno, že je máme v týmu. Kontaktní gól Tenkráta byl hrozně důležitý, vyrovnal Jarda Roubík, od té chvíle už jsme byli lepší.

A udeřili jste zase před koncem?
Bylo to podobné jako minulý zápas, zbývalo asi pět minut do konce zápasu, když jsme rozhodli. I když jsme prohrávali, tak jsme týmu stále věřili, že to otočíme.

Tím jste se dostali mezi osm nejlepších týmů, čeká vás Kladno, jak se těšíte?
Moc, máme v našem týmu několik Kladeňáků, třeba i Láďa Evan je z Kladna, o to bude souboj zajímavější. Soupeř je v roli favorita, ale i loni jsme ukázali, že umíme lepší tým potrápit. Je to velká výzva. Kluci dostali dva dny volno, od soboty se začneme připravovat a v pondělí jedeme na Kladno.

Jak vidíte procentuálně vaše šance na postup?
Kladno je velký favorit, ale rozhodne i momentální forma, takže je to sedmdesát na třicet. Začínají doma, což může a nemusí být výhoda. Záleží na vývoji série, také se může stát, že prohrajeme nula čtyři, to je hokej.

Bude to případně velký tahák pro fanoušky? Kladno má v českém hokeji velké jméno..
Na koho jiného by chtěli přijít, jeli s námi i do Kadaně, doma jich nepřišlo tolik, ale soupeř nebyl tak atraktivní. Přejeme si, aby jich dorazilo na stadion co nejvíce.

Co říkáte tomu, že se stal Jaroslav Roubík sportovcem roku Ústecka pro rok 2015?
Hodně si vážíme toho, že tady zůstal, měl i jiné nabídky. Je to o práci celého klubu. Mohu to říct otevřeně, že nebýt Ládi Evana, tak by hokej v Ústí skončil. Shání peníze a stará se o chod klubu.