„S Jihlavou se jednalo o těžký zápas, ze kterého jsme po dvou prohrách potřebovali vytěžit tři body. Myslím si, že jsme prohráli nezaslouženě, jelikož jsme šancí měli o dost více než Jihlava. Hosté ale potrestali každou naší chybu," litoval na klubovém webu trenér Slovanu Tomáš Mareš.

V první dvacetiminutovce se diváci branek nedočkali, přestože k vidění byly šance na obou stranách. Největší ústeckou spálil v desáté minutě Merta, když z nadějné pozice střílel jen do brankáře Honzíka. Jihlavský gólman se poté dál překonával a poprvé inkasoval až krátce po polovině zápasu, kdy se v přesilové hře prosadil Dalecký a poslal tak Slovan do vedení.

Severočeši se z něj ale neradovali dlouho, Jihlava ještě do přestávky dvěma góly otočila skóre ve svůj prospěch. V závěrečné třetině nejprve navýšil vedení Dukly Beránek, ale v další z přesilovek vykřesal naději domácí Sobotka. To však ještě nebylo vše, v 58. minutě totiž zvýšil na 4:2 Kolář a domácí už stihli zásluhou druhé trefy Sobotky jen snížit na konečných 3:4.

„V poslední minutě jsme měli dvě velké šance k vyrovnání, ale štěstí se přiklonilo na stranu soupeře," mrzelo trenéra Mareše.

Jeho tým tak před solidní návštěvou téměř sedmnácti stovek diváků utrpěl již třetí porážku za sebou. „Je škoda, že jsme nevyhráli, neboť přišlo i hodně lidí. Nyní se musíme soustředit na další zápasy a snažit se přivézt tři body z Havířova," nabádal kouč.

Právě utkání v Havířově bude pro Severočechy důležité. Momentálně jsou totiž až na desáté příčce tabulky a jedenáctá Třebíč na ně ztrácí pouze dva body. Slezané jsou sedmí a mají na kontě o pět bodů více než Slovan. Případná výhra by tak Ústečany přiblížila k účasti v play off.

Slovan – Jihlava 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 31. Dalecký (Melka, Bernad), 55. Sobotka (Brož, Kloz), 58. Sobotka (Roubík, Tenkrát) – 37. Harkabus (Dobrovolný, Kohout), 40. Kohout (Harkabus, Šafář), 52. Beránek (Dobrovolný, Skořepa), 58. Kolář. Rozhodčí: Smitka – Z. Svobodová, Šmika. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 1668.

Slovan Ústí: Soukup – Vl. Brož, D. Sobotka, Bernad, Holomek, Chalupa, Smetana – D. Tůma, Roubík, Rys – Tenkrát, J. Kloz, D. Merta – Dalecký, Melka, Kuchler – Křivohlávek, Gengel, Macek. Trenér: Mach.

Jihlava: Honzík – Štebih, Bilčík, Škůrek, Marek Baránek, Parýzek, Grebenjuk, Dobrovolný – Důras, J. Skořepa, Jícha – Jan Kolář, Diviš, O. Beránek – Mrňa, Březina, Anděl – Kohout, Harkabus, Šafář. Trenér: Vlk.