„My ale chceme skončit do osmého místa a na to potřebujeme uhrát alespoň pět bodů. Bude to těžké, ale rádi bychom je získali už se Slavií a v Kadani. Nechceme to nechávat na poslední kolo s Třebíčí, to by se nám nemuselo vyplatit," ví trenér Miroslav Mach.

Naposledy jeho tým ztratil slibně rozehraný duel na ledě Jestřábů.

„Každý bod z venku je pro nás dobrý, na druhou stranu jsme ale ještě deset minut před koncem vedli 4:2, takže jsme mohli mít o dva body více. V závěru se nám ale zranili dva útočníci a museli jsme to dohrávat na nějakých dvanáct lidí. Bod proto bereme," přiznal kouč Ústečanů.

Ve středu od 18 hodin změří Slovan na domácím ledě síly se čtvrtou Slavií Praha. „Až na ten první zápas, který jsme prohráli vysoko 1:7, jsme s nimi v sezoně odehráli dobrá a vyrovnaná utkání, naposledy jsme je porazili 4:2 na jejich ledě. Bude to těžký zápas, ale pokud budeme vycházet z dobré obrany, můžeme to zvládnout," má jasno Mach.

Zároveň žádá diváky o podporu. „Rád bych je pozval na obě poslední domácí utkání základní části. Teď budeme jejich podporu opravdu potřebovat," uzavírá kouč Slovanu.