Svěřenci Miroslava Macha a Tomáše Mareše si na své konto v posledních šesti zápasech připsali hned pět výher a výrazně se tak přiblížili vysněné účasti v předkole play off!

Pod vítězné tažení Severočechů se skvělými výkony podepisuje i útočník David Tůma, který vstřelil jen za poslední dva zápasy pět branek!

Vypadá to, že vaše střelecká forma přišla včas, souhlasíte?
Padá mi to tam, ale je to zásluha celé lajny. Jeden z gólů jsem dal do prázdné branky a další mi pěkně připravili kluci. Je jedno, kdo dává góly, hlavně, že vyhráváme.

Přesto se zdá, že vaše spolupráce v útoku s Roubíkem a Rodem funguje znamenitě…
To ano, padá nám to tam. Navíc se k tomu přidala i druhá lajna, která teď také dává góly. Snad to tak bude pokračovat i nadále, třeba i v předkole, jestli tam postoupíme.

Máte k tomu dobře nakročeno, stačí v sobotu porazit Litoměřice a doufat v zaváhání Šumperka na ledě Kladna…
Na ostatní se neohlížíme, my hlavně musíme Litoměřice porazit za tři body. Trenéři asi budou sledovat výsledek druhého utkání, ale my hráči ne. My se musíme soustředit na své výkony. Do předkola se chceme dostat. Ať už kvůli fanouškům, kteří začali chodit v hojném počtu, tak i kvůli nám a prémiím. Loni nám to nevyšlo a hráli jsme jen play out. To už letos nechceme, protože je to o ničem.

To jste jasně ukázali na ledě Prostějova, kde jste zápas rozhodli během dvou minut, že?
Věděli jsme, že na nás vlétnout a to se také stalo. Na začátku měli tlak a dvě šance. Pak jsme ale dali tři rychlé góly a bylo rozhodnuto. Ani si nevzpomínám, kdy jsme dali tři góly za dvě minuty, ale hodně nám to pomohlo.

Byla po konečném hvizdu velká radost v kabině?
Každopádně, navíc jsme se dozvěděli, že Šumperk prohrál s Chomutovem. Pořád ale potřebujeme uhrát ještě dvě výhry. Snad tu první urveme už s Litoměřicemi.

Vyhrajte vstupenky na derby s Litoměřicemi!Opět pro Vás máme soutěž o 10 vstupenek na zápas, stačí jen správně odpovědět na otázku a mít štěstí při losu. Soutěžní otázka zní: Kolik branek dal útočník Slovanu David Tůma v posledních dvou zápasech? Správné odpovědi zasílejte do pátečních 13 hodin na adresu pavel.pribyl@denik.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „Soutěž Slovan". Jména pěti výherců zveřejníme v sobotním tištěném vydání Ústeckého deníku.